Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2021-01-21
Upplaga
2
Förlag
Liber
SAB
Eab
ISBN
9789147139842
Förskollärarens metod och vetenskapsteori (häftad)

Förskollärarens metod och vetenskapsteori

Häftad Svenska, 2021-01-21
354
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Förskollärarens metod och vetenskapsteori belyser de specifika behov som uppstår då förskolans praktik, lärare eller barn studeras. Författarna tar också upp val av perspektiv, olika metoders möjligheter och begränsningar samt etiska överväganden i relation till studentarbeten.

Läs mer
I den andra reviderade upplagan finns nya exempel på studier av internationalisering, barns flerspråkighet, naturvetenskapliga arbetssätt och digitalisering i förskolan. Bokens författare har alla erfarenhet av forskning med fokus på svensk förskola samt erfarenheter av undervisning i förskola och/eller inom förskollärarprogrammet.

Boken vänder sig till lärare och studenter vid förskollärarprogrammet.

Om författarna
Annica Löfdahl Hultman är förskollärare och professor i pedagogiskt arbete vid Karlstads universitet och har lång erfarenhet av forskning om barn och lärare i förskolan.

Katarina Ribaeus är förskollärare och lektor i pedagogisk arbete vid Karlstads universitet och har framför allt ägnat sig åt forskning som relaterar till olika aspekter av förskolans demokratiuppdrag.

Annica och Katarina leder forskargruppen Utbildningsvetenskapliga studier av barn och ungdom (UBB) och har under de senaste åren särskilt intresserat sig för förskollärarstudenters möjlighet att utvecklas i lärarrollen under utbildningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Förskollärarens metod och vetenskapsteori
 2. +
 3. Utbildningsvetenskap för förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utbildningsvetenskap för förskolan av Bim Riddersporre, Sven Persson, Karin Alnevik, Thom Axelsson, Elisabeth Björklund (inbunden).

Köp båda 2 för 780 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Förskolans demokratifostran, 2 uppl : i ett föränderligt samhälle

  Solveig Hägglund, Annica Löfdahl Hultman, Nina Thelander

  I Sverige deltar nästan alla barn mellan ett och fem år i förskolans verksamhet. Därmed är förskolan en viktig kontaktyta mellan samhället och nya generationer medborgare. Utmaningar som hotar demokratiska v&aum...

 • Förskolans demokratifostran : - i ett föränderligt samhälle

  Solveig Hägglund, Annica Löfdahl Hultman, Nina Thelander

  I Sverige deltar nästan alla barn mellan ett och fem år i förskolans verksamhet. Därmed är förskolan en viktig kontaktyta mellan samhället och nya generationer medborgare. Utmaningar som hotar demokratiska värden i samhället och som därmed också p...