Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2020-05-04
Upplaga
6
Förlag
Liber
SAB
Oepb-c
ISBN
9789147140084
Polishandboken (häftad)

Polishandboken

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2020-05-04
518
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Polishandboken är en lättläst sammanfattning av den enskilde polisens befogenheter och skyldigheter: Vad som ska, kan och bör göras. Hur det görs och avrapporteras. I den sjätte upplagan har både innehåll och lagtext uppdaterats.

Läs mer
Polisens arbete regleras av många olika lagar, förordningar, föreskrifter och riktlinjer. För den enskilde polisen och polisstudenten kan det vara svårt att hålla regelverket i minnet. Därför är denna bok skriven.

Boken är ett fältmässigt komplement till övrig juridisk och polisiär facklitteratur. Tanken är att Polishandboken ska vara ett lättillgängligt och enkelt stöd under polisstudentens utbildning och i den enskilde polisens vardag. Den innehåller upplysningar för att undvika allvarliga eller vanliga misstag som kan leda till tjänstefel. Den ger tips och användbara råd, förslag på avrapportering och lästips för fördjupning. I boken finns även direkta utdrag ur brottsbalken, trafikbrottslagen samt narkotikastrafflagen.

Om författarna
Andreas Elmebo och Fredrik Kärrholm är poliser. Boken är skriven med hjälp av lärare på Polishögskolan och granskad av sakkunniga, både poliser och jurister.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Polishandboken
 2. +
 3. Stieg Larssons arkiv : nyckeln till Palmemordet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stieg Larssons arkiv : nyckeln till Palmemordet av Jan Stocklassa (mp3-skiva).

Köp båda 2 för 737 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Polishandboken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Present till sonen
  Mamma till pluggande polis, 29 oktober 2021

  Sonen som studerar till polis uppskattade boken väldigt mycket för att veta vilka lagrum som man kan röra sig inom mm.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Gangstervåld : den nya brottsligheten

  Fredrik Kärrholm

  Bombattentat, skottlossningar och rena avrättningar. Hot mot målsäganden och vittnen som skräms till tystnad. Öppen narkotikahandel, utpressning och kidnappningar. Våldsamma hämndaktioner mot poliser och deras anhöriga. Sverige har drabbats av en ...