Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Offentlighet, sekretess och dataskydd
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2021-01-29
Upplaga
2
Förlag
Liber
ISBN
9789147140107
Offentlighet, sekretess och dataskydd (häftad)

Offentlighet, sekretess och dataskydd

Häftad, Svenska, 2021-01-29
359
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Allmänhetens möjlighet till insyn i den offentliga förvaltningen är en viktig del av vårt rättssamhälle. Offentlighet, sekretess och dataskydd behandlar dels handlingsoffentligheten, det vill säga de regler som ger var och en av oss rätt att ta del av allmänna handlingar, dels de viktigaste reglerna för skydd av personuppgifter.

Boken är avsedd för juridiska introduktions- och översiktskurser samt för professionsutbildningar. Den är också lämplig för yrkesverksamma inom den offentliga förvaltningen och för alla som hanterar personuppgifter i privata företag.

Sagt om boken
"Boken utgör en ytterst kunnig och välskriven introduktion till regelverket rörande offentliga handlingar." Helhetsbetyg: 5 av 5. Lennart Berntson, lektör, BTJ-häftet nr 10, 2021.

Om författarna
Stefan Zetterström är universitetsadjunkt vid juridiska fakulteten, Uppsala universitet. Han har tidigare skrivit flera läroböcker. Anna-Sara Lind är professor i offentlig rätt vid juridiska institutionen, Uppsala universitet. Hon har medverkat i flera läroböcker inom området för offentlig rätt. Andreas Dahlqvist är jurist med lång erfarenhet från offentlig sektor bland annat vid Regeringskansliet och flera andra myndigheter. Han har även arbetat som lärare i juridik vid Uppsala och Stockholms universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Offentlighet, sekretess och dataskydd
  2. +
  3. Förvaltningsrättens grunder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förvaltningsrättens grunder av Ulrik Von Essen (häftad).

Köp båda 2 för 902 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna