Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Delaktighet och inflytande enligt barnkonventionen
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2022-01-18
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
? x 200 x 140 mm
Vikt
205 g
SAB
Em.01
ISBN
9789147140206

Delaktighet och inflytande enligt barnkonventionen

Häftad,  Svenska, 2022-01-18
261
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att anamma ett barnrättsperspektiv rör sig om alltifrån att lyssna till och uppfatta vad barn verkligen uttrycker till att sätta sig in i deras livsvärldar och att ge dem inflytande över samvaron på förskolan.

Författarna presenterar arbetssätt som syftar till att uppnå en barnrättsbaserad förskola i praktiken. Johanna von Bahr redogör för aktuell forskning i förhållande till barnkonventionen och förskolans läroplan medan Martina Lundström bidrar med förskollärarens unika blick på förskolans praktik och verksamhetens organisering.

Hur kan vi som arbetar inom förskolan bli bättre på att lyssna till och förstå barn i olika åldrar? På vilket sätt kan barnkonventionens skrivningar om delaktighet och inflytande kopplas till förskolans mål om demokrati? Och hur kan konventionens grundprincip om barnets bästa ge vägledning för barns delaktighet i förskolan? I Delaktighet och inflytande enligt barnkonventionen inbjuds läsaren att utforska dessa och liknande frågor tillsammans med forskaren Johanna von Bahr och pedagogen Martina Lundström.

Boken vänder sig till blivande och yrkesverksamma förskollärare och andra verksamma inom förskolans verksamhet.

Om författarna
Johanna von Bahr är doktor och lektor i statsvetenskap och forskar om barns rättigheter. Martina Lundström är förskollärare, pedagogista och pedagogisk rådgivare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Delaktighet och inflytande enligt barnkonventionen
  2. +
  3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 350 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna