Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Räkenskapsanalys
Antal sidor
244
Utgivningsdatum
2021-01-12
Upplaga
1
Förlag
Liber
SAB
Qbc
ISBN
9789147140503
Räkenskapsanalys (häftad)

Räkenskapsanalys

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2021-01-12
439

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Räkenskapsanalys - grunder för bedömning av företag och bostadsrättsföreningar behandlar räkenskapsanalys av både företag och bostadsrättsföreningar samt kassaflödesanalys på en grundläggande nivå. Analysen av bostadsrättsföreningar utgår från årsredovisningar och de aspekter som är viktiga för att bedöma föreningarnas ekonomiska situation, och författarna tydliggör skillnaderna mellan en analys av ett företag och en bostadsrättsförening. Dessutom behandlas analys på koncernivå.

De centrala och grundläggande nyckeltal som används för att bedöma företagens och föreningarnas finansiella situation med avseende på lönsamhet, likviditet, solvens och kapitalomlopp/effektivitet beskrivs och diskuteras utförligt och en betydande vikt läggs vid praktiska fall och exempel samt övningsuppgifter med utförliga lösningar för att på så sätt underlätta inlärning och förståelse.

Författarna är uppskattade föreläsare och har undervisat på högskolenivå sedan början av 2000-talet. Stora delar av bokens innehåll har använts av författarna i undervisningen under flera år med gott resultat.

Om författarna
Peter Lindberg är lärare med finansiering som huvudsaklig inriktning. Han är verksam vid Högskolan i Gävle och tidigare även vid Stockholms universitet.

Anders Hedman är adjunkt vid Högskolan i Gävle och undervisar främst i externredovisning. Han har även erfarenhet från privata utbildningsföretag.

Fredrik Hartwig är ekonomie doktor och lektor i företagsekonomi med externredovisningsinriktning. Han är verksam vid Högskolan i Gävle, Uppsala universitet och SLU.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Räkenskapsanalys
  2. +
  3. Makroekonomi : teori, politik och institutioner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Makroekonomi : teori, politik och institutioner av Klas Fregert, Lars Jonung (inbunden).

Köp båda 2 för 1116 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna