Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Praktisk inkludering
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2022-02-01
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
8 x 219 x 162 mm
Vikt
340 g
ISBN
9789147143252
Praktisk inkludering (häftad)

Praktisk inkludering

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2022-02-01
306
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Alla barn och unga kommer till skolan med förhoppningar, ett öppet sinne och en lust att lära och utvecklas. Elever är unika och olika. För att kunna möta elever med större behov behövs en teoretisk grund och förståelse, men även verktyg, för hur du som lärare kan göra. Praktisk inkludering utgår från inkludering och kombinerar denna värdegrund med specialpedagogik och kunskap om vad olika elever behöver för att ges bättre förutsättningar för lärande.

Läs mer
Bokens innehåll relateras till den senaste forskningen och täcker in det nya examensmålet för lärarutbildning gällande mer kunskap om olika neuropsykiatriska diagnoser. Boken lägger också en grund för hur lärmiljön behöver förberedas och ger konkret vägledning kring hur undervisningen kan anpassas.
Målgrupp för boken är lärarstudenter, men även yrkesverksamma lärare och andra som har ett intresse i inkluderingsfrågan.

Om författarna
Emma Leifler är knuten till KIND (Center of Neurodevelopmental Disorders at Karolinska Institutet). Hennes forskning berör inkludering för elever med NPF. Emma är också universitetsadjunkt vid Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Praktisk inkludering
 2. +
 3. Perspektiv på specialpedagogik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Perspektiv på specialpedagogik av Claes Nilholm (häftad).

Köp båda 2 för 590 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Praktisk inkludering. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Praktisk inkludering
  Birgit Lodmark, 9 mars 2022

  Boken "Praktisk inkludering" är ett verktyg för att utveckla dels lärares förhållningssätt dels skolans miljöer för lärande /differentierad pedagogik.

  Boken förmedlar kunskap som gör inkludering i skolan möjlig. Idag är inkludering i svensk skola ett haveri.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Emma Leifler

 • Specialdidaktik : en breddad undervisningsrepertoar för och med dina elever

  Emma Leifler

  Specialdidaktik är undervisning som tar hänsyn till att elever är olika; att alla barn och unga har en egen unik uppsättning av förmågor och förutsättningar. Ett specialdidaktiskt förhållningssätt innebär att undervisningen förbereds för att möta ...

 • Lärarprofession - från VFU till eget klassrum

  Emma Leifler

  Lärarprofession - från VFU till eget klassrum riktar sig främst till lärarstudenter och nyblivna yrkesverksamma lärare och ger en grundläggande introduktion till läraryrket. Boken täcker flertalet av läraryrkets dimensioner, t.ex. lärares nyckelko...