Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Att bli lärare
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2021-05-11
Upplaga
2
Förlag
Liber
SAB
Emi
ISBN
9789147143467
Att bli lärare (häftad)

Att bli lärare

(1 röst)
Häftad Svenska, 2021-05-11
464
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Att bli lärare är en grundläggande och heltäckande bok som blivande lärare kan använda genom hela utbildningen. Den ger en aktuell bild av läraryrkets möjligheter och utmaningar men blickar också framåt. Boken består av fem olika delar som var och en är kopplade till aktuell forskning. DEL 1 På väg mot lärarrollen (ledarskap, bedömning och inkludering) DEL 2 Lärandeperspektivet (hur kan man organisera meningsfullt lärande?) DEL 3 Professionen (uppdrag, framväxt och kunskapsgrund) DEL 4 På väg mot framtiden (hur organiserar vi en skola för framtiden?) DEL 5 Tre internationella utblickar (Finland, Chile och Singapore)
Sammantaget ger texterna hela den bredd av kunskaper som en lärare behöver tillägna sig under utbildningen. Boken är ett stöd i den utbildningsvetenskapliga kärnan (UVK) men fungerar också som en första introduktion till de ämnesdidaktiska frågorna. Den kan användas som en ingång för att få översikt över ett område och som en uppslagsbok för olika centrala frågor som kan dyka upp under utbildningens gång.
Till boken hör också olika digitala case där du kan öva din förmåga att samtala med en elev, en lärarkollega eller en förälder om olika dilemman som du kan komma att möta i din framtida yrkesutövning.

I den andra upplagan har kapitel 48 fått ett helt nytt innehåll om lärarutbildningen i Finland. Författarna tar avstamp i historiska och internationella utblickar med intentionen att identifiera lösningar för hur en stabil grund kan läggas för lärares professionella autonomi. Om författarna

Bokens huvudredaktörer
Eva Insulander är filosofie doktor i didaktik vid Institutionen för pedagogik och didaktik, Stockholms universitet. Hennes forskning handlar om multimodal kommunikation, design för lärande och bedömning.

Staffan Selander blev landets första professor i didaktik 1996 vid dåvarande Lärarhögskolan i Stockholm. Han är nu senior professor vid Institutionen för data- och systemvetenskap vid Stockholms universitet, och har i sin forskning varit inriktad på kunskapsrepresentationer och design för lärande. Recension

Att bli lärare är mycket bra och ger en god presentation av läraryrket. Till boken finns exempel, i form av digitala case, för att öva framtida möten med elever och föräldrar" Helhetsbetyg: 4.
Publicerat i BTJ-häftet nr 15, 2021. Lektör Therese Nordholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att bli lärare
 2. +
 3. Lärande, skola, bildning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lärande, skola, bildning av Ulf P Lundgren, Roger Säljö, Caroline Liberg (häftad).

Köp båda 2 för 1049 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Multimodal analys av klassrumsinteraktion

  Eva Insulander, Maria Rydell, Ali Majlesi, Eva Svärdemo Åberg

  Den här boken ger en introduktion till multimodal analys av klassrumsinteraktion, och vägledning i socialsemiotik respektive etnometodologisk samtalsanalys. De två utgångspunkterna kan antas för att studera interaktion och skapa underlag för analy...

 • Didaktik i omvandlingens tid : text, representation och design

  Eva Insulander, Susanne Kjällander, Fredrik Lindstrand, Anna Åkerfeldt

  I Didaktik i omvandlingens tid ger författarna en bred syn på didaktik och på hur miljöer och resurser utformas för att understödja lärande. Boken tar avstamp i en tid då kommunikation blir alltmer utvecklad genom ny teknologi. Hur lärare använder...