Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Att förstå sin egen kompetens
Antal sidor
116
Utgivningsdatum
2021-12-27
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
8 x 190 x 145 mm
Vikt
165 g
SAB
Ohf
ISBN
9789147144082

Att förstå sin egen kompetens

Häftad,  Svenska, 2021-12-27
276
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken, som bygger vidare på den tidigare utgivna Att förstå sin egen utsatthet, är pedagogiskt utformad med empiriska exempel och visar med konkreta verktyg hur yrkesverksamma inom människovårdande yrken kan upptäcka sin egen kompetens. Den hjälper läsaren att reflektera över sin yrkesroll och ger tips på hur man kan träna sin kompetens för att alltmer förstå dess möjligheter och utvecklas i sitt yrke.

Kompetens inom människovårdande yrken inbegriper inte bara den formella kunskap vi har skaffat oss under vår utbildning. Kompetens handlar också om vår förmåga att i mötet med utsatta människor hantera och lösa obekanta situationer, där vi på förhand saknar visshet om vad som ska göras. Det ställer prov på vår kreativitet, fantasi och flexibilitet men utgör också en möjlighet att fördjupa vårt kunnande i det dagliga arbetet.

Hur förhåller sig människovårdande kompetens till vetenskapliga studier och yrkesmässig erfarenhet? Är kompetens bara något som står att finna i böcker, kurser och artiklar om evidensbaserade studier, eller hör den samman med att lära sig av själva arbetet, de många möten jag har med människor i olika utsatta situationer och min förmåga att sammanföra olika upplevelser och erfarenheter till en helhet?

Vem gör bäst: den som läst mest eller jobbat längst, eller finns det ytterligare faktorer som avgör vad som är kompetens i människovårdande yrken?

Frågor som dessa kommer författarna att undersöka, problematisera och söka besvara i boken.

Boken lämpar sig för alla som arbetar med människor i utsatta livssituationer. Den kan användas av den som är yrkesverksam eller under utbildning till socionom, psykolog, psykoterapeut, lärare, sjuksköterska, diakon, präst och liknande kontaktyrken.

Om författarna

Jakob Carlander är leg. psykoterapeut och teologie licentiat.

Andreas Wedeen är leg. psykolog. Båda är verksamma i Linköping.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att förstå sin egen kompetens
  2. +
  3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 355 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna