Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Nya vägar till en likvärdig skola
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2022-06-14
Upplaga
1
Förlag
Liber
Vikt
194 g
SAB
E
ISBN
9789147144280
Nya vägar till en likvärdig skola (häftad)

Nya vägar till en likvärdig skola

Häftad Svenska, 2022-06-14
327
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Trots stora och över tid ökande betygsskillnader mellan könen, fortsätter skolan ännu efter 25 år luta sig mot teorier om en maskulinitetsskapande antipluggkultur som förklaringsmodell till pojkars sämre skolprestationer. Med utgångspunkt att skolan är för viktig för att inte vara jämställd, pekar Fredrik Zimmerman här på nya vägar för att fler elever ska lyckas. I centrum står frågan om begriplighet, då forskning slår fast att pojkar som grupp inte väljer att prestera sämre i skolan. Trots stora och över tid ökande betygsskillnader mellan könen, fortsätter skolan ännu efter 25 år luta sig mot teorier om en maskulinitetsskapande antipluggkultur som förklaringsmodell till pojkars sämre skolprestationer.

Utifrån egen och andras forskning lyfter Zimmerman, genom frågor om studieteknik, språklig förmåga och jämställdhet m.fl, hur skolan kan göras mer begriplig. Detta till gagn för alla elever, oavsett om de är pojkar eller flickor.

Om författaren
Fredrik Zimmerman är fil.dr i barn- och ungdomsvetenskap och verksam som lektor på Institutionen för pedagogiskt arbete vid Högskolan i Borås.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nya vägar till en likvärdig skola
  2. +
  3. Pojkar i skolan : vad lärare och andra vuxna behöver veta för att fler pojkar ska lyckas i skolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojkar i skolan : vad lärare och andra vuxna be... av Fredrik Zimmerman (häftad).

Köp båda 2 för 618 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Fredrik Zimmerman