Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
172
Utgivningsdatum
2022-09-02
Upplaga
1
Förlag
Liber
SAB
Ep.04
ISBN
9789147144655
Pedagogisk takt - Lärares didaktiska och relationella kompetens (häftad)

Pedagogisk takt - Lärares didaktiska och relationella kompetens

Häftad Svenska, 2022-09-02
262
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Med utgångspunkt i begreppet pedagogisk takt lyfter den här boken fram betydelsen av att lärare över tid utvecklar en pedagogisk taktkänsla i det möte som sker i undervisningen. Denna taktkänsla relateras till lärarens didaktiska och relationella kompetens.

Läs mer
Undervisning är en flerdimensionell verksamhet. I denna verksamhet är läraren beroende av ämneskunskap och förmåga att didaktiskt planera och genomföra undervisning på ett sätt som gör innehållet intressant och möjligt att förstå. Därtill inbegriper undervisning att kunna bedöma och utvärdera elevers kunskapsutveckling - men även själva undervisningen i sig.
Bokens kapitelförfattare, samtliga lärare och några även forskare, delar med sig av erfarenheter från sina lärargärningar, men också av minnen från att ha varit någon annan lärares elev. I sina beskrivningar tar de stöd av forskningsresultat och teoretiska begrepp som har hjälpt dem att sätta ord på sina levda erfarenheter.
Boken vänder sig till lärarstudenter och verksamma lärare för elever i grundskola och gymnasium.

Om författarna
Anna Ehrlin är professor i pedagogik. Hennes forskning har bland annat varit inriktad mot undervisning av nyanlända elever samt mot estetiska uttrycksformer i förskola och skola med fokus på musik.
Linda Jonsson är lektor i didaktik. Hennes övergripande forskningsintresse har riktats mot såväl allmändidaktiska som ämnesdidaktiska frågor, framför allt i relation till religionsläraruppdraget.
Visa hela texten

Fler böcker av författarna