Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
SCID-5
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2022-12-13
Upplaga
1
Förlag
Liber
Översättare
Elisabeth Åman
Dimensioner
297 x 211 x 10 mm
Vikt
496 g
SAB
Do
ISBN
9789147144723

SCID-5-CV Klinisk version Handbok

Häftad,  Svenska, 2022-12-13
753
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
SCID-5-CV Handbok presenterar principerna för SCID-5-CV Intervju, som är en semistrukturerad intervju för psykiatrisk diagnostik enligt DSM-5.

Här ges detaljerade, praktiska anvisningar för hur intervjun ska genomföras och svaren bedömas. I handboken finns vägledning i hur patienternas svar på intervjufrågor ska bedömas med utgångspunkt i kriterierna för DSM-5. Ett korrekt användande av SCID-5-CV ökar reliabiliteten vid diagnostik av psykiatriska syndrom.

SCID-5-CV Handbok innehåller också utbildningsmaterial med fallbeskrivningar och övningsuppgifter. Handboken kan dels användas av sjukvårdspersonal i det kliniska arbetet med psykiatrisk diagnostik, dels i utbildning av studenter på universitetsutbildningar och vid vidareutbildning av professionella inom vården.

Boken
 • ger detaljerade instruktioner för SCID-5-CV Intervju och bedömning av DSM-5-diagnoskriterier
 • innehåller utbildningsmaterial för att träna bedömning av diagnoskriterier
 • underlättar en reliabel och valid diagnostisk bedömning.
I SCID-5-CV Handbok anges DSM-5-kriterierna ordagrant så som de översatts i MINI-D 5 (utgiven av Pilgrim Press). ICD-koder har översatts till dess svenska motsvarighet ICD-10-SE, enligt Socialstyrelsens riktlinjer och i enlighet med översättningen i MINI-D 5.

Om författarna
Michael B. First, M.D. Janet B.W. Williams, PhD, Rhonda S. Karg, Ph.D. Robert L. Spitzer, M.D.

Texten är faktagranskad och bearbetad av:
 • Johanna Motilla Hoppe; leg. psykolog, filosofie doktor,
 • Mia Ramklint; leg. läkare, specialist i psykiatri, professor och
 • Linda Bylin; leg. psykolog, specialist i klinisk psykologi, leg. psykoterapeut, psykoterapihandledare.
Först publicerad i USA av American Psychiatric Association (APA), Washington DC. Copyright ©2015 (SCID-5-CV). Alla rättigheter reserverade. Först publicerad i Sverige av Liber AB på svenska. Liber AB har exklusiv förlagsrätt till SCID-5-CV, Klinisk version Handbok första utgåvan (copyright ©2015) författad av Michael B. First, M.D., Janet B. W. Williams, Ph.D., Rhonda S. Karg, Ph.D. och Robert L. Spitzer, M.D. på svenska för distribution över hela världen.

Skriftligt tillstånd från Liber AB krävs för återgivning i någon form av material från det översatta verket. APA har inte på något sätt bidragit till översättningen av det här verket från engelska till svenska och ansvarar inte för eventuella felaktigheter, utelämnanden eller andra möjliga brister i översättningen av verket.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. SCID-5-CV Klinisk version Handbok
 2. +
 3. SCID-5-CV Klinisk version Intervju

De som köpt den här boken har ofta också köpt SCID-5-CV Klinisk version Intervju av Michael B First, Janet B W Williams, Rhonda S Karg, Robert L Spitzer (häftad).

Köp båda 2 för 1602 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »