Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Hur kan vi förstå rörelse?
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2022-11-30
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 14 mm
Vikt
328 g
SAB
Eab
ISBN
9789147145393

Hur kan vi förstå rörelse?

Häftad,  Svenska, 2022-11-30
342
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vad är rörelse? Hur kan vi arbeta med rörelse i dagens skola? Hur kan vi förstå kroppsliga rörelsers sociala betydelse? Boken berör dessa frågor med utgångspunkt i Rudolf Labans rörelseramverk och lyfter fram de kroppsliga rörelsernas sociala och didaktiska aspekter.

Boken passar som läromedel inom idrottslärarutbildning och ämnet idrott och hälsa i skolan och i andra sammanhang där rörelse och rörelsedidaktik är i fokus. Antologin är ett bidrag till sociologins forskningstradition av att studera gester, interaktioner och samspel. Detta gör också boken användbar både för begreppsdiskussioner och praktiska övningar i undervisning inom sociologi och närliggande ämnen.

I de olika kapitlen uppstår unika möten mellan Labans rörelseramverk, didaktik i ämnet dans och rörelse och sociologisk analys. De rörelseaspekter som tas upp och fördjupas är: kropp, rum, dynamiska uttryck och relation.

Om författarna
Bokens författare är lärare och forskare vid fyra av Sveriges åtta idrottslärarutbildningar; Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm (GIH), Malmö universitet, Örebro universitet och Karlstads universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hur kan vi förstå rörelse?
  2. +
  3. Boll och bollspel i skolan : lek, lärande och rörelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Boll och bollspel i skolan : lek, lärande och r... av Suzanne Lundvall (häftad).

Köp båda 2 för 717 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna