Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Samverkan i vården
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2023-05-30
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 148 x 13 mm
Vikt
284 g
SAB
Vp
ISBN
9789147145416
Samverkan i vården : från system till praktik (häftad)

Samverkan i vården : från system till praktik

Häftad,  Svenska, 2023-05-30
415
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken beskriver samverkan i hälso- och sjukvård ur olika perspektiv och ger verksamhetsnära exempel.

Svensk hälso- och sjukvård har jämförelsevis goda resultat men brister i exempelvis kontinuitet och koordinering. Till följd av vårdens ökade specialisering behövs förmågan att samverka för en säker vård och ett effektivt utnyttjande av resurser.

Denna antologi syftar till att ge en förståelse av samverkan som fenomen, men också att kontextualisera förutsättningar för samverkan i hälso- och sjukvården. Boken beskriver och problematiserar samverkan i relation till större systemomställningar, lokala förutsättningar, etiska frågeställningar och mellanmänskliga relationer. Därutöver behandlas exempelvis bedömning och vårdplanering vid vårdövergångar, men också teamsamverkan med exempel från psykiatri, diabetes och sluten vård för sköra äldre.

Boken vänder sig till studenter inom hälso- och sjukvård samt omsorg, och även till yrkesverksamma som samverkar mellan olika professioner, vårdformer eller vårdgivare i mötet med patienter och närstående inom hälso- och sjukvårdens alla delar.

Sagt om boken
"Den här boken bidrar till den pågående utvecklingen (av ämnet) genom att lyfta fram aktuella frågeställningar till vårdorganisationer. Författarna belyser både möjligheter och utmaningar med samverkan utifrån olika infallsvinklar, och mångfalden av exempel från praktiken bidrar till ökad förståelse för den komplexitet som samverkan innebär." Kajsa Lindberg, Professor, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

Om författarna
Huvudredaktörer är Annika Eklund, universitetslektor och fil.dr i pedagogik med inriktning mot arbetsintegrerat lärande vid Högskolan Väst och Christian Gadolin, universitetslektor och docent i företagsekonomi vid Högskolan Väst.

Övriga medförfattare är Tove Godskesen, Inger Jansson, Lena G. Larsson, Mikael Löfström, Maivor Olsson-Tall, Åsa Rejnö, Helle Wijk, Ewa Wikström och Kristina Åhlund.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samverkan i vården : från system till praktik
  2. +
  3. Att möta familjer inom vård och omsorg : en samtalsmodell på systemisk grund

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att möta familjer inom vård och omsorg : en sam... av Eva Benzein, Margaretha Hagberg, Carina Persson, Britt-Inger Saveman, Susanne Syrén (häftad).

Köp båda 2 för 764 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Pulshöjande aktiviteter

    Izabela Seger, Annika Eklund

    Är du förälder, tränare, fritidsledare eller idrottslärare, som brinner för barns och ungdomars fysiska, sociala, psykiska utveckling och rörelseglädje? Då har du hittat rätt. Syftet med detta häfte är att fokusera på de möjligheter som finns att ...