Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Undervisa med skönlitteratur
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2023-08-14
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
6 x 194 x 132 mm
Vikt
220 g
SAB
Eabg.02,Eabg.03
ISBN
9789147145881
Undervisa med skönlitteratur : 99 aktiviteter (häftad)

Undervisa med skönlitteratur : 99 aktiviteter

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2023-08-14
386
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Undervisa med skönlitteratur : 99 aktiviteter Kan levereras innan julafton
Undervisa med skönlitteratur samlar aktiviteter som kan användas i samband med elevers läsande, tänkande, samtalande och skrivande om skönlitteratur. Bokens 99 aktiviteter riktar elevernas fokus mot orden och meningarna för att de ska tillägna sig ord, kunskap och ett rikt språk - men lika mycket för att läsa och uppleva något nytt. Boken vänder sig till alla lärare som vill låta skönlitteraturen ta mer plats i svenskundervisningen.

Upplägget med före, under och efter läsning ger läraren stora möjligheter att variera undervisningen. Dels genom att kombinera de 99 aktiviteterna, men också genom att bygga en struktur som ger eleverna bästa möjliga förutsättningar att utveckla sitt läsande och skrivande.

Undervisa med skönlitteratur ger läraren således oändligt många unika lektionsplaneringar. Planeringarna kan kombineras på många sätt och flera av dem går att använda på olika positioner i läs- och skrivprojekt. De ska ses som ingredienser snarare än som färdiga recept.

Lärande är skolans centrala uppdrag och därför lärarens viktigaste uppgift. Det tar tid att planera och förbereda bra undervisning - så låt det ta tid.

Om författaren:
Fredrik Sandström arbetar som lärare i Arboga och är redaktör för Lektionsbanken. På sin blogg och i sociala medier delar Fredrik med sig av många läs- och skrividéer till elever på alla nivåer. Fredrik har skrivit ett flertal läromedel, varit redaktör för antologierna I Läslyftets spår och fick Svenska Akademiens svensklärarpris 2017.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Undervisa med skönlitteratur : 99 aktiviteter
 2. +
 3. Skönlitteratur i undervisningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skönlitteratur i undervisningen av Karin Herlitz (häftad).

Köp båda 2 för 675 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Undervisa med skönlitteratur : 99 aktiviteter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inspiration som kommer att lyfta min undervisninf
  My Maria , 4 september 2023

  Det finns många uppslag och rejält med inspiration i denna tunna, men innehållsrika bok.

  Som blivande svensklärare är detta en guldgruva och kan tänka mig att den kommer att bli rejält tummad och använd under mina år som lärare.

Visa alla 1 recensioner