Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Vill du? Får jag? Ska vi?
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2022-06-10
Upplaga
1
Förlag
Liber
Vikt
224 g
SAB
Vnd
ISBN
9789147145911
Vill du? Får jag? Ska vi? (häftad)

Vill du? Får jag? Ska vi?

Häftad Svenska, 2022-06-10
359
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I denna bok tas ett holistiskt, sociologiskt och humanvetenskapligt grepp kring undervisning i sexualitet. Elever har efterfrågat mer tid och fördjupning, mer av den sociala och relationella aspekten, vilket också återspeglas tydligt i de reviderade läroplanerna.

Ämnet är livsviktigt, det omfattar existentiella frågor och grundläggande mänskliga värden; jämställdhet, solidaritet, likabehandling, egenmakt, framtidstro och gemenskap. När skolan tar ut kursen för arbetet med gemensamma kärnvärden och beteenden samt involverar eleverna, kan sammanhang skapas som ger förståelse och mening. Eleverna kan få självinsikt, empati och livsglädje när det individuella inlemmas i det universella.

Boken riktar sig till lärarstudenter, lärare, rektorer och övriga professioner verksamma i skolan som kan samarbeta i undervisningen och värdegrundens centrala delar.

Om författarna
Gunilla Zuleta är fil.mag. i idéhistoria och har inom utbildningen skrivit om Michel Foucaults maktteori. Zuleta är också leg. gymnasielärare i svenska och samhällskunskap och har i sitt examensarbete på lärarutbildningen skrivit om elevdemokrati. Hon är även utbildad radiojournalist.

Sofia Palomaa är fil.mag. med huvudämnet sociologi från fakulteten för samhällsvetenskaper och ekonomi vid Åbo Akademi. Palomaas master inriktar sig mot elevers syn på sex, sexualitet, relationer och sexualundervisning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vill du? Får jag? Ska vi?
  2. +
  3. Livskoden enligt hjärnan : bygg starka hjärnmuskler som laddar dig med energi, ger livsglädje och en airbag mot stress

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livskoden enligt hjärnan : bygg starka hjärnmus... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »