Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Likabehandling i förskola och skola
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2022-06-30
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
12 x 188 x 143 mm
Vikt
345 g
SAB
Oe
ISBN
9789147146352
Likabehandling i förskola och skola (häftad)

Likabehandling i förskola och skola

Häftad,  Svenska, 2022-06-30
390
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Skollagens och diskrimineringslagens krav på arbetet för att främja likabehandling och förebygga diskriminering, trakasserier och kränkningar syftar till att ge barn en trygg, respektfull och positiv vardag i skola och förskola, med likvärdiga möjligheter att lära och utvecklas. Den här boken ger en översikt över lagkraven, diskrimineringsgrunderna och arbetet med normer och värderingar. Boken ger vägledning i hur arbetet mot sexuella trakasserier och kring sexualitet, samtycke och relationer (tidigare sex och samlevnad) kan utvecklas.
Den tredje upplagan utgår från de uppdaterade lagkraven och ger stöd i hur arbetet kan göras vardagsnära och levande genom kartläggning tillsammans med barn och elever.

Skollagen och diskrimineringslagen ställer krav på struktur, dokumentation och planerat arbete med aktiva åtgärder. I boken finns en mängd tips, övningar och mallar som ger stöd i arbetet.

Boken är skriven för dig som har ansvar för att planera och leda arbetet med likabehandling, främst rektorer och förskolechefer. Den är också ett utmärkt stöd för övriga medarbetare inom förskola/skola och för vårdnadshavare som vill vara aktiva i arbetet med dessa frågor.

Sagt om boken
Det är en nyttig och nödvändig bok som möter rektorer, förskolechefer och all personal i deras verklighet och som ger ett mycket bra stöd i arbetet med normer och värderingar." Ulf Mårtensson, lektör, BTJ-häftet nr 17, 2018.

Om författarna
Kajsa Svaleryd är beteendevetare, jämställdhetsstrateg och utbildad i diskrimineringsrätt med mångårig erfarenhet av arbete i förskola, skola och högskola. Moa Hjertson är personalvetare och konsult inom likabehandling. Hon har erfarenhet av att driva likabehandlingsarbete, såväl inom myndigheter och offentlig verksamhet som i privata organisationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Likabehandling i förskola och skola
 2. +
 3. Konflikthantering i professionellt lärarskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konflikthantering i professionellt lärarskap av Birgitta Friberg, Ilse Hakvoort (häftad).

Köp båda 2 för 925 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Genuspedagogik

  Kajsa Svaleryd

  Boken fokuserar att flickor och pojkar, män och kvinnor, har mycket att vinna på att göra sig mer medvetna om hur olika aspekter av kön har betydelse i pedagogiska rum i våra institutioner för lärande - förskola och skola. Bokens ambition är att v...

 • Likabehandling i arbetslivet : En handbok för chefer: så följer du den nya diskrimineringslagen

  Moa Hjertson, Kajsa Svaleryd

  Den nya diskrimineringslagen ställer krav på att arbetsgivare ska bedriva ett målinriktat arbete mot diskriminering och för likabehandling. Men vad betyder det och hur kan du göra? Den här boken vänder sig till dig som är chef, fackligt ombud elle...