Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Skoljuridik
Antal sidor
468
Utgivningsdatum
2023-01-02
Upplaga
6
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 25 mm
Vikt
788 g
SAB
Oe
ISBN
9789147146765
Skoljuridik (häftad)

Skoljuridik

Häftad,  Svenska, 2023-01-02
669
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken behandlar skoljuridik, det vill säga regler som gäller specifikt för förskolan och skolan, såsom skollagen och de olika skolförordningarna. Den ger också en introduktion till övriga rättsområden som en rektor för förskola eller skola bör känna till: förvaltningsrätt inklusive offentlighet och sekretess, familjerätt, straffrätt, skadeståndsrätt, upphovsrätt samt viss associationsrätt, arbetsrätt och processrätt.

Boken behandlar även den nu dominerande styrformen för förskolan och skolan samt rektorsrollens utveckling. Slutligen diskuteras de etiska och moraliska dilemman som uppstår i skolan och förskolan och de problem som kan uppstå i mötet med media.

Den sjätte upplagan har uppdaterats med hänsyn till ändringar i skollagen, skolförordningarna, de nya läroplanerna, praxis och övriga rättskällor.

Om författarna
Författarna till boken är jurister, statsvetare och pedagoger som är eller har varit verksamma vid Umeå universitet.

Sagt om boken:
"Skoljuridik är en mycket bra, innehållsrik och aktuell bok som kan stödja rektor i den komplexa roll arbetet innebär." Publiceras i BTJ-häftet nr 9, 2019. Lektör Katharina Jacobsson.

"Boken är lätt att ta till sig, tydlig i sitt upplägg, lätt att söka och slå i men också så pass lättillgänglig att den med intresse går att läsa från pärm till pärm trots sin omfattning. Boken täcker ett behov som finns av samlad information som är lätt att ta till sig och passar både för skolledare och lärare i utbildning men också i verksamheten." BTJ, Lektör Eva Pennegård, Häftepos 10103036.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skoljuridik
  2. +
  3. Juridisk metod i skolan : en handbok för rektorer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Juridisk metod i skolan : en handbok för rektorer av Nina Nilsson Rådeström, Lina Sidenhag (häftad).

Köp båda 2 för 994 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Viola Boström

  • Juridik för lärare

    Viola Boström, Sara Lyrenäs, Nina Nilsson Rådeström, Lina Sidenhag, Anderz Andersson

    Varje dag ställs förskollärare och lärare inför juridiska frågor. Det kan handla om tillsynsansvar, rätten att omhänderta en elevs mobil under en lektion eller vad som gäller för elevers inflytande över sin skolgång. Juridik för lärare ger tydliga...