Person och avtal (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Person och avtal
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2022-06-22
Upplaga
5
Förlag
Liber
Dimensioner
12 x 192 x 140 mm
Vikt
250 g
SAB
Oeaa
ISBN
9789147146802
Person och avtal (häftad)

Person och avtal

Häftad,  Svenska, 2022-06-22
529
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Person och avtal Kan levereras innan julafton
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    215
Visa alla 1 format & utgåvor
Denna bok behandlar två grundläggande och viktiga civilrättsliga rättsområden, nämligen personrätten och avtalsrätten. De båda områdena hänger samman genom att personrätten anger förutsättningarna för att en person ska kunna rättshandla över huvud taget. Bokens tonvikt ligger dock på den avtalsrättsliga delen. I den femte upplagan har en omfattande översyn och komplettering gjorts.

Den personrättsliga delen tar upp grundbegrepp såsom fysiska och juridiska personers rättskapacitet samt innebörden av rättslig handlingsförmåga. Den avtalsrättsliga delen behandlar frågor kring olika avtalstyper och hur avtal sluts enligt avtalslagens system. Härutöver berörs framtidsfullmakter och anhörigas rätt att rättshandla utanför avtalslagens system. Distansavtalslagens särreglering uppmärksammas.

Avslutningsvis finns en lista med ordförklaringar samt en bilaga med lagtext som gör det möjligt att läsa boken utan tillgång till särskild lagtextsamling.

Det som skiljer denna bok från många andra juridikböcker är att den inte kräver förkunskaper eller någon erfarenhet av juridisk text. Boken kan därför med fördel användas vid olika typer av juridisk grundutbildning inom universitet, högskolor och andra utbildningsinstitut samt inom bank- och finansutbildningar.

Sagt om boken
[...] Min bedömning är att tidigare upplaga bör bytas ut eftersom en hel del väsentliga förändringar har tillkommit. [...] Språket är genomgående lätt att ta del av även för den som saknar juridiska förkunskaper. Inte minst det senare gör att boken med fördel kan läsas av allmänt intresserade samt av studenter som på högskolenivå läser annat än just juridik." Sven Martinger, BTJ nr 8, 2017.

Om författarna
Per Henning Grauers har varit universitetslektor i juridik med inriktning mot fastighetsvetenskap vid dåvarande Malmö högskola, numera Malmö universitet. Han ansvarade under mer än tio år för den grundläggande juridikutbildningen i programmen för fastighetsförmedlare (fastighetsmäklare) och fastighetsföretagare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Person och avtal
  2. +
  3. Arbetsrätten : en introduktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arbetsrätten : en introduktion av Naiti Del Sante, Bengt Garpe, Håkan Göransson (häftad).

Köp båda 2 för 773 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Per Henning Grauers