Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Religion och samhällsförändring
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2023-01-04
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
522 g
SAB
C:oa
ISBN
9789147146963

Religion och samhällsförändring : aktuella perspektiv i religionsvetenskaplig forskning

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2023-01-04
357
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna antologi erbjuder forskningsbaserade och didaktiska perspektiv på religion och samhällsförändringar. Antologin är resultatet av ett samarbete mellan forskare från flera olika discipliner vid Malmö universitet och visar på den mångfald av forskningsperspektiv som ryms inom ämnesområdet religionsvetenskap i Sverige idag.

Antologin vänder sig till studenter och verksamma lärare samt en vidare intresserad läsekrets som önskar få tillgång till aktuell forskning och fördjupa sin ämnesteoretiska kunskap. Genom fyra teman belyses aktuella perspektiv på brännande frågor inom samtida religionsvetenskaplig forskning: Religion, kön och sexualitet, Religion, unga och skola, Religion, möten och förändringar samt Religion, politik och samtid.

I en samtid som präglas av ständigt pågående förändring är religion och livsåskådningsfrågor synnerligen aktuella. Mötet mellan historiska traditioner och nutida samhällsutveckling visar hur inte bara religiösa rörelser, utan också människors trosuppfattningar och identiteter, omtolkas och förändras över tid. Undervisningen i religionskunskap i grund- och gymnasieskolan utgår från att kunskap om religion och andra livsåskådningar är central för vår förståelse av en omvärld som i allt större utsträckning präglas av mångfald och förändring.

Om författarna
Bokens redaktörer är: Dennis Augustsson, lektor i pedagogik med inriktning mot arbetsintegrerat lärande, Charlotta Carlström, lektor i socialt arbete med inriktning mot sexologi och sexualitetsstudier, Emma Hall, doktorand i historia och historiedidaktik och Bodil Liljefors Persson, professor i religionshistoria.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Religion och samhällsförändring : aktuella perspektiv i religionsvetenskaplig forskning
  2. +
  3. Om religionernas uppkomst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om religionernas uppkomst av Robin Dunbar (inbunden).

Köp båda 2 för 626 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »