Motiverad! (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
163
Utgivningsdatum
2022-11-29
Förlag
Liber AB
ISBN
9789147147380

Motiverad! E-bok

Handbok i motivationsbaserat ledarskap

E-bok,  Svenska, 2022-11-29
229
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Vet du vad som motiverar dina medarbetare?
Har du någon i din grupp som avskyr osäkerhet och vill undvika onödiga risker av alla slag? Eller som tvärtom älskar när det händer oväntade, spännande saker och tycker att rutinuppgifter är rena döden? Eller har ni kanske en kollega som minns allas födelsedagar och frågar hur du mår efter förkylningen?

Den här boken beskriver sex grundläggande psykologiska behov som har stor påverkan på våra liv ? känna samhörighet, vilja bidra, vilja utvecklas, vara signifikant, få variation och känna trygghet. Hos de flesta av oss är två av dessa behov starkare än de andra fyra. Först när de är tillgodosedda mår vi bra och kan känna den där starka inre motivationen, både privat och på jobbet.

MOTIVERAD! hjälper dig som chef att identifiera dessa behov hos både dig själv och dina medarbetare. Boken ger dig nycklarna till ett motivationsbaserat ledarskap och visar hur du kan skapa starkare, smartare och mer innovativa grupper. Den visar också hur du kan kommunicera på ett sätt som verkligen når fram och stärker dina medarbetares motivation ? på riktigt.

Desirée Rova är HR- och organisationskonsult och grundare av MyNeeds.
Maria Appelqvist är doktor i sociologi och en av pionjärerna inom professionell coaching i Sverige.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Du och din Jante - reseguide i Janteland

    Maria Appelqvist, Bo Pedersen

    Det finns en uppsjö av självhjälpsböcker som alla fokuserar på individen. Men tänk om det inte är du som individ som ?är problemet, utan omgivningen som trycker ner och kväver den du är? Som säger: Så där kan du inte göra ... Vem tror du att ?du ä...