Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Skolan efter marknaden
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2023-03-21
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Plesner, Åsa (red.)
SAB
E
ISBN
9789147148363
Skolan efter marknaden (häftad)

Skolan efter marknaden

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2023-03-21
318

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Handla för minst 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I Skolan efter marknaden ger forskare, opinionsbildare och lärare sina bilder av vad marknadsmekanismerna gör med skolväsendet - och hur den svenska skolan kan se ut efter att marknaden har släppt sitt grepp.

Den svenska skolan har gått från att vara den mest likvärdiga i hela världen, till att olika elevgrupper i allt högre grad lyckas olika bra. Under samma tid har läraryrket gått från att vara ett friskyrke till ett riskyrke. Hur behöver synen på lärares uppdrag ändras för att lärare ska må bra av att arbeta i skolan? Hur behöver den politiska styrningen av skolan ändras för att alla elever ska kunna lära sig så mycket som möjligt?

Bokens medverkande guidar läsaren genom skolans organisation, från högsta politiska nivå till vardagen i klassrum och barngrupp. Skolan behöver något nytt. Det här är en bok om skolans och lärarnas framtid.

Om författarna
Marcus Larsson är lärare och arbetar på en friskola i Göteborgstrakten. Han har tidigare varit regionalt skyddsombud för Lärarförbundet och lokalpolitiker. Åsa Plesner är doktorand i företagsekonomi på Stockholms universitet. Hon har tidigare arbetat som bland annat administrativ chef och kvalitetschef på friskoleföretag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skolan efter marknaden
  2. +
  3. De expansiva : en bok om skolmarknadens vinnare och förlorare

De som köpt den här boken har ofta också köpt De expansiva : en bok om skolmarknadens vinnare... av Marcus Larsson (häftad).

Köp båda 2 för 527 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skolan efter marknaden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Viktig läsning
    Göran Levin, 13 april 2023

    Marknadsskolan är på väg att slå sönder det svenska samhället. Stor heder åt dem som har kraft att belysa det.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna