Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Koncernredovisning
Antal sidor
476
Utgivningsdatum
2024-01-05
Upplaga
4
Förlag
Liber
Dimensioner
265 x 195 x 24 mm
Vikt
1022 g
SAB
Qbcec
ISBN
9789147149568
Koncernredovisning (häftad)

Koncernredovisning

Häftad,  Svenska, 2024-01-05
573
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna fjärde upplaga har uppdaterats med förändringar i tillämplig lagstiftning, allmänna råd och redovisningsstandarder. Boken har kompletterats med sex nya övningsuppgifter med lösningar. Till samtliga övningsuppgifter av mer omfattande karaktär tillhandahålls Excelfiler med arbetsblad på bokens webbplats. Texter har uppdaterats, nya exempel har lagts till och förklaringar har utvecklats.

Lösningshäftet till övningarna finns från och med upplaga 4 längst bak i huvudboken.

Koncernredovisning beskriver och förklarar koncernredovisningens logik och teknik. Syftet är att både skapa principiell förståelse för koncernen som redovisningsenhet och god kunskap i koncernredovisningens teknik.

Bokens innehåll kan sammanfattas i följande punkter:
  • Koncernredovisningsteknik
  • Koncernredovisningslogik
  • Lagar och regler
  • Analys av koncernredovisning
I boken ges en heltäckande beskrivning av såväl upprättande av koncernredovisning enligt nationella regler för icke-noterade företag, som upprättande av koncernredovisning enligt internationella regler för noterade företag.

Koncernredovisning innehåller rikligt med strukturerade och lättillgängliga exempel och övningar. Utförliga lösningar finns till samtliga övningsuppgifter. Stora delar av boken har skapats i utbildningssammanhang och grundar sig på erfarenheter från lärosalen. De pedagogiska insikterna kompletteras av författarnas praktiska erfarenheter av koncernredovisning i såväl stora som små företag.

Boken är lämplig för utbildning vid universitet och högskolor samt annan kvalificerad utbildning. Den vänder sig även till praktiker som vill lära sig eller repetera grundläggande koncernredovisning.

Om författarna
Jörgen Carlsson är lärare vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet, och koncernredovisningsansvarig på Glycorex Transplantation AB. Jörgen har tidigare varit verksam som ekonomi- och koncernredovisningschef på Aspiro AB.

Niklas Sandell är lärare och forskare vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet. Niklas har tidigare varit verksam som controller på Aspiro AB och som utredare och revisor vid PwC.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Koncernredovisning
  2. +
  3. IFRS : i teori och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt IFRS : i teori och praktik av Jan Marton, Pernilla Lundqvist, Anna Karin Pettersson (häftad).

Köp båda 2 för 1261 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna