Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Arbetsrätt
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2023-08-10
Upplaga
8
Förlag
Liber
Dimensioner
10 x 227 x 158 mm
Vikt
375 g
SAB
Ohab-c
ISBN
9789147149780
Arbetsrätt (häftad)

Arbetsrätt

Häftad,  Svenska, 2023-08-10
454
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I denna åttonde upplaga (2023) har revideringar gjorts, bland annat med hänsyn till 2022 års viktiga förändringar i lagen om anställningsskydd (LAS).

Syftet med den här boken är att ge läsaren grundläggande kunskaper i arbetsrätt och den svenska modellen. I fokus för framställningen står den arbetsrättsliga lagstiftningens framväxt, arbetsmarknadens parter, medbestämmande, anställningsskydd, arbetsmiljö och skydd mot diskriminering.

Andra områden som behandlas är arbetstidsregleringen och ledighetslagstiftningen. Vidare behandlas EU-arbetsrättens inverkan på den svenska lagstiftningen.

Arbetsrätt passar som lärobok vid högskolans juridiska introduktionskurser och i andra kurser som behandlar grundläggande arbetsrätt. Ett annat användningsområde är facklig utbildning och personalutbildning för anställda som behöver grundläggande kunskaper i arbetsrätt. Instuderingsfrågor på de olika delarna underlättar inlärning och diskussion i grupper.

Sagt om boken
Aktuella lagregler och rättstolkningar finns återgivna i texten. Framställningen är fylld av exempel ur verkligheten, vilket underlättar tolkning och förståelse av faktaredogörelsen utan att gå ner sig i juridiska krumbukter. Innehållsregistret och sakförteckningen är föredömligt fylliga. Varje avsnitt avslutas med tentamens- och diskussionsfrågor. Boken riktar sig till studerande på högskolenivå samt företrädare för arbetsgivar- och arbetstagarhandläggare. Tidigare upplagor bör därför bytas ut. Helhetsbetyg 4 av 5.
Anderz Andersson, BTJ nr 2, 2024.

Författarna Anderz Andersson, Örjan Edström och Staffan Ingmanson är lärare och forskare vid Juridiska institutionen vid Umeå universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Arbetsrätt
  2. +
  3. Övningar för kurser i arbetsrätt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Övningar för kurser i arbetsrätt av Bernard Johann Mulder, Carina Funck, Andreas Inghammar, Birgitta Nyström, Eva Schömer (häftad).

Köp båda 2 för 814 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna