Svenska i fokus 1 Lärar-cd 1-2
Fler böcker inom
Format
Övrigt
Språk
Svenska
Serie
Svenska i fokus
Antal sidor
1
Utgivningsdatum
2011-07-21
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
125 x 140 x 10 mm
Vikt
84 g
ISBN
9789147908578

Svenska i fokus 1 Lärar-cd 1-2

Övrigt,  Svenska, 2011-07-21
2016
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Svenska i fokus är allt-i-ett-läromedel för studievana nybörjare i svenska, både på sfi och på språkintroduktion. De är framtagna för ett självgående arbetssätt och bygger på det svenska språkets struktur. Rikligt med bilder, tabeller och övningar ger en god grund för vidare studier. Svenska i fokus förbereder för ett språkligt krävande yrkesliv.Svenska i fokus är allt-i-ett-läromedel för studievana nybörjare i svenska, både på sfi och på språkintroduktion. De är framtagna för ett självgående arbetssätt och bygger på det svenska språkets struktur. Rikligt med bilder, tabeller och övningar ger en god grund för vidare studier. Svenska i fokus förbereder för ett språkligt krävande yrkesliv.

Läs mer
Utmärkande drag
- Språkets struktur är bokens struktur
- En pedagogik som följer de grammatiska utvecklingsstadierna
- Stora möjligheter för studievana att snabbare klara kurserna
- Facit som hörövning
- Relevanta texter om relevanta ämnen
- Stöttar självstudier

Svenska i fokus riktar sig främst till sfi studieväg 3, men eftersom Svenska i fokus 1 är en nybörjarbok kan den naturligtvis även användas på studieväg 2 och annan motsvarande nybörjarundervisning för ungdomar och vuxna.

Många studerande med god studievana förväntar sig att få arbeta mycket med språkets uppbyggnad och regler redan på nybörjarstadiet. De vill och kan arbeta intensivt med svenskan redan från början och arbetar gärna självständigt. Det är för deras skull som vi har tagit fram Svenska i fokus - serien som tar tillvara på de studerandes ambition och kunskapstörst!

Svenska i fokus kan användas på olika sätt:
- som basläromedel med tillräckligt med material för gruppundervisning,
- som ett komplement för att individualisera eller nivåindela undervisningen,
- som bas för självständiga studier i svenska som främmande språk.

Svenska i fokus 1-2
Seriens stomme är allt-i-ett-böckerna med inlästa texter och dialoger i onlineboksformat med ljudet länkat på varje sida, vilket är smidigt när man tränar hörförståelse i en digital studiemiljö. Svenska i fokus 1 finns också som tryckt bok. Elevljudet finns då att hämta som komprimerad fil på liber.se.

Allt-i-ett-böckerna är rikt illustrerade och pedagogiskt uppbyggda. De varvar grammatiska moment med faktatexter i relevanta teman:
Svenska i fokus 1 är tänkt för nybörjare i C-kursen (A1/A2 på Europaskalan). Boken tar upp bl.a. substantiv i bestämd form och plural, pronomen samt ordföljd i huvudsats, även med inversion. Bokens teman rör sig inom den personliga domänen: hälsningsfraser, klockan, hemmet, mataffären, mat och dryck samt familj och släkt.

Svenska i fokus 2 är tänkt för resten av C-kursen (A2/delar av B1) och tar upp bl.a. bisatsordföljd, adjektiv och adverb. Bokens teman rör sig i de studerandes närmiljö: skolan, staden, naturen, Sverigekunskap, jobbsökande.

Böckerna förbereder väl för de nationella proven i sfi. Tanken är att deltagarna ska kunna arbeta så självgående som möjligt efter en gemensam genomgång. Kapitlen bygger därför ofta på ett visst språkligt moment som:
1. presenteras med faktarutor, tabeller och bilder,
2. tränas med snabba, varierade övningar,
3. exemplifieras med vardagsnära texter, dialoger och hörövningar,
4. tillämpas och fördjupas med muntliga och skriftliga övningar.
De flesta övningarna avslutas med att de studerande rättar sina svar genom att lyssna. Stora delar av facit finns nämligen inläst på den medföljande ljudskivan. Det arbetssättet ger riklig träning i aktivt lyssnande och de studerande får förutsättningar att utveckla både hörförståelse och uttal.

Svenska i fokus tränar skrivandet på ett mycket strukturerat sätt, i början med mycket träning på ordföljd i huvudsats, även med inversion. För att underlätta inlärningen av svenskans syntax finns ordföljdstabeller med mönstermeningar, där satsdelarna konsekvent färgkodas. Eftersom skrivövningarna ofta bygger på d
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svenska i fokus 1 Lärar-cd 1-2
  2. +
  3. Svenska skrivregler

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska skrivregler av Ola Karlsson (häftad).

Köp båda 2 för 2376 kr

Kundrecensioner

Fler böcker av författarna