Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Lundgren Alexandersson (del 4)
Antal sidor
438
Utgivningsdatum
2012-10-26
Förlag
Alfabeta
ISBN
9789150115055

De blå damerna E-bok

(1 röst)
E-bok,  Svenska, 2012-10-26
29
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En natt blir van Goghs berömda målning "Det gula huset" stulen från konsthallen i Skövde. Men när tjuvarna ska smyga från platsen gör de en oväntat upptäckt. I hissen hittar de den nya, radikala chefredaktören på Skaraborgs Allehanda, Helena Oscarsson, mördad.
Mordet på chefredaktören är en gåta samtidigt som van Goghs tavla förblir spårlöst försvunnen. Rikskriminalen från Stockholm kommer till Skövde för att hjälpa Kriminalkommissarie Filip Alexandersson och hans kolleger att lösa det ovanliga fallet som snabbt fått uppmärksamhet över hela konstvärlden. Varför befann sig Helena Oscarsson i kulturhuset just den här natten? Finns det ett samband mellan konstkuppen och mordet? Var det en slump att tjuvarna just stal "Det gula huset"? Och vad är det för hemligt sällskap som Helena Oscarssonhar varit medlem i?
För en gångs skull verkar Rektor Emma Lundgren stå utanför utredningen, men så börjar vissa trådar peka mot att konstkuppen iscensatts av hennes egen personal.
Men inte bara polisen jagar efter svaren. Även Sebastian Gren, reporter på Skaraborgs Allehanda, vill veta varför Helena Oscarsson dog. Han blir alltmer övertygad om att hon var något riktigt intressant på spåret.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kristina Appelqvist