Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Abbes vilda djur (del 2)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2020-04-22
Förlag
Alfabeta
Illustratör/Fotograf
Anna-Karin Garhamn
Dimensioner
269 x 216 x 8 mm
Vikt
334 g
SAB
Hcf
ISBN
9789150120936
Det kommer en älg (inbunden)

Det kommer en älg

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2020-04-22
125
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Så länge Abbe kan minnas har han önskat sig ett husdjur. Helst skulle han vilja ha en hund men hans pappa är rädd för hundar. Farfar har en grävling under huset, men det är inget vidare husdjur. Kanske kan en älg funka? Älgar är världens coolaste djur, tycker Abbe. Titta bara på hornen! Och så är älgarna störst av alla i skogen.

Abbe plockar fram sin bok om vilda djur och visar älgen för pappa. -En älg, säger han. En älg skulle man ha...

Så flyttar den stora, stolta älgen in. Tänk att Abbe har hittat det perfekta husdjuret. Eller har han det?

Serien Abbes vilda djur är roliga och fartfyllda böcker för djurtokiga läsare. I mitten av varje bok finns ett faktauppslag. Första boken Det kommer en grävling kom ut våren 2019.

"Boken är en rolig blandning av en tokig historia och fakta, perfekt för målgruppen som brukar uppskatta när det är lite knasigt. Som förskollärare uppskattar jag att det handlar om våra nordiska djur i stället för exotiska djur som lejon och liknande. Det är bra ur ett utbildningssyfte att få veta mer om våra vilda djur här hemma och att de blir lite mer spännande." Tidningen Läraren

"Illustrationerna är fartfyllda och tecknade så att de upplevs vara i rörelse, de innehåller även sådant som barn tycker är roligt, som kalas och många små detaljer. Igenkänningsfaktorn för barnen är hög och de kan nog föreställa sig hur det skulle se ut om det fanns en älg i deras hem och hur tokiga deras föräldrar skulle bli. I mitten av boken finns ett faktauppslag med enkla fakta som är lättförståeliga för barnen. Avslutningsvis i boken finns en sida som listar allt vad du behöver om du vill skaffa en älg, till exempel 500 kilo morötter om dagen, en sjö och flera träd. Som sagt, en älg passar inte som husdjur. Fler böcker i den här serien är på gång och det ser jag fram emot." Tidningen Läraren
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det kommer en älg
 2. +
 3. Resan till Interversum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Resan till Interversum av Maria Frensborg, Tomu, Yumi (inbunden).

Köp båda 2 för 274 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det kommer en älg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rolig och detaljrik

  Abbe önskar sig ett husdjur och vilken tur han har. Plötsligt får familjen testa på hur livet är med en älg som ett husdjur.
  Följ med på en kaosfärd när älgen vill vara med i soffan under fredagsmys, tar ett kvällsmat eller hänga med på maskeradkalas. Passar verkligen älgar som husdjur?

  Med en rejäl dos humor i form av en riktigt knasig berättelse för vi skratta till alla missöden som älgen ställer till. Men samtidigt vävs också mycket fakta om älgen in på vägen. Dels invävt i b... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lisa Ragvals