Momo eller kampen om tiden : en sagoroman (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
310
Utgivningsdatum
2007-03-01
Upplaga
8
Förlag
Berghs
Översättare
Roland Adlerberth
Originaltitel
Momo oder Die seltsame Geschichte von den Zeit-Dieben und von dem Kind, das den Menschen die gestohlene Zeit zurückbrachte
Illustratör/Fotograf
Michael Ende
Dimensioner
216 x 141 x 25 mm
Vikt
440 g
SAB
Hcg
ISBN
9789150216547
Momo eller kampen om tiden : en sagoroman (inbunden)

Momo eller kampen om tiden : en sagoroman

(49 röster)  |  Läs 16 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2007-03-01
119
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Ingen människa tycktes inse att det i själva verket var något helt annat man sparade på, när man trodde att man sparade tid. Ingen ville erkänna att hans eller hennes liv hela iden bara blev fattigare och enformigare och tristare och kallare. Men barnen fick däremot känna av den saken, hur tydligt som helst, för numera var det ju ingen som hade tid med dem heller. Men tid är liv. Och livet bor i hjärtat. Och ju mer människorna sparade in på detta, desto fattigare blev de.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Momo eller kampen om tiden : en sagoroman
 2. +
 3. Den oändliga historien

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den oändliga historien av Michael Ende (häftad).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Det finns 16 recensioner av Momo eller kampen om tiden : en sagoroman. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tiden är nu
  Lars, 4 maj 2023

  Har precis läst Momo, för första gången sedan barnsben skulle jag tro. En saga utan like som letade sig fram till dammiga men glädjefyllda vrår inombords jag nästan glömt fanns. Boken förebådar den tid vi nu lever i: tar vi oss tid att gå ur bilen och leka med ungarna vid vägkanten, fråga hur någon mår och verkligen lyssna på svaret, sopa gatan för nöjet av att göra just precis det? Som Michael Ende själv skriver handlar Momo kanske om det förgångna, kanske om framtiden.
  Tiden är värdefull. Ta vara på den.

 2. Tredje gången gillt
  Joëlle S, 15 juni 2022

  Jag har läst Momo eller kampen om tiden för min äldste son (född 1985) och min yngste (född 1995). Och nu läser jag den för mina barnbarn, som är åtta och nio. En underbart spännande och lite läskig saga!

 3. Fin & Filosofisk Fantasy för barn
  Morpheus, 8 september 2021

  Har en svaghet för filosofiska barnböcker, varför jag fått Momo rekommenderad för mig från olika håll. Så jag lånade en väns exemplar och kan glatt konstatera att det är en riktigt bra barnbok, med filosofiska dimensioner, även om den inte når upp till den absoluta eliten i sin genre.

  Momo är en föräldralös flicka som bor i en gammal amfiteater utanför "den stora staden" och har en otrolig förmåga att lyssna, vilket får folk omkring henne att må bättre och komma till viktiga insikte... Läs hela recensionen

 4. Fantastisk liten pärla
  Karolin Guldevall, 28 maj 2021

  En av de härligaste läsupplevelser jag minns från min egen barndom! Läser den just nu med mina pojkar 7 och 10 år och de gillar den verkligen också. Fantastiskt rikt språk och en härlig och tänkvärd berättelse.

 5. När du tror att du saknar tid
  qMatrix, 12 februari 2021

  En underbar bok om vår perception av tiden som kan ändra din uppfattning totalt och hjälpa dig att alltid ha tid.

 6. Vacker, spännande, högaktuell
  Anki, 22 september 2020

  Momo och hennes vänner lever ett enkelt liv i utkanten av staden. Det finns gott om tid för människorna att umgås, bry sig om varandra och ha roligt. Men så en dag dyker de grå herrarna upp och inget blir som förut...

  En fantastisk berättelse som passar perfekt för högläsning och som med fördel kan läsas många gånger. Spännande, poetisk och livsfilosofisk.
  Den griper även tag i mig som vuxen. Vad har jag för värderingar? Hur lever jag mitt liv? Vad får mig att göra mina val? Va... Läs hela recensionen

 7. Tänkvärd och välskriven
  Anna Kayleigh Banemark, 12 december 2019

  Alla borde läsa denna bok, den ger en insikt i hur vi slösar vår tid i tron om att vi sparar den och hur vi försummar viktigare saker på grund av det. En läxa i vikten av att lyssna ingår också i bokens läroverk. Mycket tänkvärd och passar alla med förmåga till logiskt tänkande.

 8. Utmärkt högläsningsbok
  Lars, 15 december 2017

  Tänkvärd bok som väcker tankar om vad som är viktigt här i livet. Just därför en utmärkt högläsningsbok tillsammans med barn.

 9. Boken som teater
  mic, 12 oktober 2015

  Gick med ett barnbarn ( 8 år) och såg föreställningen på Stockholms Stadsteater. Hade ögnat genom boken och berättade vad den handlade om för pojken innan. Tyckte teatern tagit fram väsentliga delar från boken.
  Budskapet är ju inte helt enkelt att förstå för barn. Det blir en idealisk bok för högläsning då vuxen och barn kan prata kring innehållet!

 10. En fantastisk bok på många sätt!
  majamari, 15 september 2015

  Många aktuella frågor tas upp i boken och den fascinerade min tio årige son på ett sätt
  jag ej väntat mig!

 11. Fantastisk!
  Daniel, 26 juli 2015

  Denna bok är underbar. Helt enkelt underbar. Michael Ende visar med stor fantasi och mycket värme en härlig nypa underliggande samhällskritik.
  Jag tror denna bok kan kännas som en käftsmäll för vissa vuxna.
  Den visar hur samhället påverkar oss alla. Vuxna som barn. Hur konsumtionssamhället fungerar.
  Att läsa denna bok tillsammans med ett barn leder garanterat till stora tankar och reflektioner hos barnet och den vuxne. Läs boken tillsammans med ditt barn, reflektera tillsammans k... Läs hela recensionen

 12. Fantastisk bok att läsa tillsammans med sina barn....
  Catarina Branö, 5 december 2013

  Fantastisk bok att läsa tillsammans med sina barn. Boken väcker många frågor om vad som är viktigt att prioritera i livet, både för unga och vuxna.

 13. En fantastisk och mycket spännande bok som kanske...
  sara rörbecker, 29 maj 2013

  En fantastisk och mycket spännande bok som kanske avslöjar sanningen om varför så många vuxna talar om livet som någonting som ska projektplaneras och pusslas ihop. En utmärkt högläsningsbok från ca 8 år.

 14. Plötsligt finns hon där i den gamla ruinen. Flickan...
  MONA ERIKSSON WALLGREN, 12 april 2013

  Plötsligt finns hon där i den gamla ruinen. Flickan Momo. Alldeles ensam och kommen som från ingenstans. Människorna som lär känna henne upptäcker snart hennes ovanliga gåvor. Momo har aldrig bråttom, hon kan lyssna som ingen annan och hon sprider glädje omkring sig. Men onda krafter vill förgöra henne. Med hjälp av sina nya vänner tar Momo upp kampen mot de "grå männen". Det här är en historia full av magi, vänskap, humor, och inte minst isande spänning. Den har några år på nacken men tar up... Läs hela recensionen

 15. Älskade älskade Momo!!!
  Susanne, 14 augusti 2010

  Det är en helt fantastisk saga om barns fantasi och vuxenlivets stress och tidspress. Så många kloka tankar. Vad är det egentligen som är viktigt i våra liv? Är det värt att stressa fram och missa livet? Den underliga flickan Momo har en förmåga att leva i nuet och hänge sig åt sina medmänniskor. Men staden hon lever i hotas av de mystiska tidsspararna som stjäl de vuxnas tid och får dem att glömma allt som är vackert och lekfullt.

  Jag tänker på allt jag själv stressar för att hinna ... Läs hela recensionen

 16. Evigt barndomsminne!
  Nathalie, 15 juli 2009

  Min far lästen den här boken för mig och mina bröder på en familjeresa i Spanien för många år sedan. Jag har sedan dess köpt och läst boken igen vid ett flertal tillfällen. Underbar bok, med ett budskap som blir mer och mer levande ju äldre jag blir. Nu är det äntligen dags att läsa den för mina barn! Köp den!

Visa alla 16 recensioner

Fler böcker av Michael Ende