Hälsorevolutionen : vägen till en antiinflammatorisk livsstil : helheten, maten, forskningen, träningen, skönheten, insikten (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (296.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Maria Borelius
Utgivningsdatum
2018-02-21
Förlag
HarperCollins Nordic
ISBN
9789150904017

Hälsorevolutionen : vägen till en antiinflammatorisk livsstil : helheten, maten, forskningen, träningen, skönheten, insikten Ljudbok

(40 röster)  |   Läs 8 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2018-02-21

Styckköp

89
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En vetenskaplig bladvändare som kan förändra ditt liv

Jag har grävt bland ledtrådar från världens alla hörn och testat allt längs vägen.

Maria Borelius, prisbelönt vetenskapsjournalist och författare, var 52 år när hon började känna sig gammal, trött, nedstämd och sliten. Hon hade ryggont, klimakteriebesvär och en känsla av att livet snabbt var på väg utför. Det blev början på en fyra år lång undersökande resa där hon sakta men säkert upptäckte en helt ny livsstil - den antiinflammatoriska - som kom att förändra hennes liv.

Hon började pussla ihop ny kunskap och reste jorden runt - till Kalifornien, Toronto, Kerala, Lund, London, Addis Abeba, Köpenhamn och Stockholm - för att träffa forskare vid den vetenskapliga frontlinjen. Snart klarnade bilden av hur inflammation verkar ligga bakom både åldrande och våra vanligaste folksjukdomar - fetma, diabetes, hjärt-kärlsjukdom, cancer och psykisk ohälsa. Men också vilka möjligheter som finns att motverka inflammation med mat, träning, yoga, naturupplevelser, solnedgångar, närhet, bakterier, sjundedagsadventisternas långlevnadsfilosofi, blå zoner och 2000 år gamla indiska hälsokurer.

Hälsorevolutionen är den fascinerande berättelsen om en kunskapsresa såväl som en livsresa: om hur en antiinflammatorisk livsstil kan hålla dig ung och frisk. Boken är lika spännande som användbar, med massor av aha-upplevelser, enkla kurer, recept och tips som hjälper dig att komma igång med ditt nya, ljusare liv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Hälsorevolutionen : vägen till en antiinflammatorisk livsstil : helheten, maten, forskningen, träningen, skönheten, insikten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket inspirerande
  -, 27 mars 2024

  Är så glad att jag har lyssnat på denna bok. Den gav struktur och vägledning till mycket av mina egna tankar runt det här med hälsa och livsstil. Inspirerande mig att göra medvetna hälsosammare och hållbara val i livet. Mycket känns egentligen självklart. Tack för att du har satt ord på det!

 2. Riktigt hjälp jag letade efter
  -, 13 oktober 2019

  Det finns massor med information om hur ska man fixa sin hälsa, men ingen annan författare kunde beskriva mina egna känslor så bra som Maria Borelius gjorde. Det är ingen enkel recept, mer en resa, men med hennes hjälp blev jag till en starkare och gladare person.

 3. Ljudbok
  Anders, 13 september 2019

  Ett mycket intressant innehåll, men jag föredrar pappersformatet, visst är det praktiskt att lyssna i bilen, men om jag vill kolla opp något, tex recept, är papper mycket lättare.

 4. En knuff i rätt riktning!
  -, 9 september 2019

  Maria tar oss med på en inspirerande hälsoresa. Det är intressant att få ta del av alla hennes möten med kost- tränings- och hälsoexpertis världen över.
  Är du intresserad av antiinflammatorisk kost får du i boken ett lättbegripligt helhetsgrepp om hur du kan gå tillväga för att slippa inflammation i kroppen. Maria Borelius visar tillsammans med stor vetgirighet även medkänsla och ett ödmjukt bemötande för de människor hon intervjuar. Hennes öppna sinne banar väg för oväntade möten och in... Läs hela recensionen

 5. Livsbejakande!
  Petra MHN (Frankfurt am Main), 29 maj 2019

  Min man köpte den här boken för ett år sedan, läste den på någon av sina längre jobbresor och sa: ¿Den var bra och handlade om allt det där du brukar säga att vi ska göra och äta mer av. Den behöver du inte läsa, du kan det redan.¿ Så var det nyligen en väninna till en gemensam väninna som rekommenderade boken. Framförallt den gemensamma väninnan, som nyligen börjat behandlas mot bröstcancer, uppmanades läsa ¿Hälsorevolutionen¿. Nu har jag lyssnat på Maria Borelius kloka, varma och kärleksfu... Läs hela recensionen

 6. Lyssna!
  Camilla Persson, 11 augusti 2018

  Perfekt sätt att kunna lyssna på boken istället för att läsa. Man kan ju göra annat under tiden och ligga ner och vila under tiden är underbart.

 7. En bok som gör skillnad!
  Catharina Elander, 17 juni 2018

  En helt fantastisk skildring av egna reflektioner, fakta och ny forskning som är banbrytande. Att Maria själv läser upp den är ett stort plus. Jag har lärt mig massor och blir fortsatt inspirerad. Stort tack!

 8. Saknade något...
  Kim M. Kimselius, 4 mars 2018

  I början fascinerade boken mig, sedan började jag vänta på att hon skulle berätta hemligheten med antiinflammatorisk livsstil. Visst hade jag fått många tips och råd på vägen, men slutklämmen kom aldrig. Hur ska man leva för att må så bra som möjligt? Visst kom det några recept, men jag saknade att boken inte knöts ihop ordentligt på slutet. Klart läsvärd, men inte någon av de bättre. Kanske visste jag för mycket om ämnet för att uppskatta boken?

Visa alla 8 recensioner