Cirkusflickan (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
347
Utgivningsdatum
2019-02-11
Upplaga
1
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Sandra Rath
Originaltitel
The Orphan's Tale
Dimensioner
178 x 110 x 22 mm
Vikt
191 g
SAB
Hce
ISBN
9789150941968

Cirkusflickan

(57 röster)  |   Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-02-11
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Cirkusflickan är en andlöst spännande historisk roman om två gripande kvinnoöden, sammanflätade av sorg och hopp mitt under brinnande krig.

Tyskland, 1944. Den sextonåriga Noa försörjer sig som städerska på en tågstation då hon en kväll till sin fasa upptäcker en godsvagn fylld med övergivna judiska spädbarn. Innan hon hinner tänka lyfter hon upp ett av barnen och flyr hals över huvud ut i vinternatten. Noa och barnet, som får namnet Theo, räddas och tas om hand av ett kringresande cirkussällskap. Hon lär känna Astrid, en trapetsartist med gåtfullt förflutet. Kriget kommer allt närmare, Theos liv är i fara och snart inser Noa och Astrid att deras enda chans att överleva är att släppa taget om sina hemligheter och våga lita på varandra.

***

Pam Jenoff är författare och advokat, bosatt i Philadelphia. Cirkusflickan är hennes sjätte roman och den klättrade direkt upp på New York Times bestsellerlista. Hennes stora intresse för judisk historia väcktes under åren som diplomat i Krakow.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Cirkusflickan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Livet måste gå vidare
  Christina Laurentz, 28 mars 2022

  Levnadsöde, så som det kunde gestalta sig under kriget. Enkelt och naturligt skildrat, men ändå fullt av spänning. Gäller inte bara huvudpersonen, som dessutom är kvinna, utan alla inblandade. En lättläst och givande story. Rekommenderas.

 2. Fin skildring om kärlek och vänskap
  BiblioteKarin, 11 januari 2020

  Växelvis berättar en judiska kvinnan och en unga holländska om sitt liv på en cirkus under andra världskriget. Att ha två berättare i boken gör den intressantare tycker jag. Att det bygger på verkliga händelser som är sammanvävda till en ny historia ger en tyngd och gör mitt engagemang större.

 3. Spännande, javisst, men någonting fattas...
  Anna Hydén, 29 april 2019

  Kanske svajar trovärdigheten, jag halkar ur stämningen hela tiden men tänker - jo det borde gå, det borde stämma, ja varför inte eller var inte så kinkig. En hyllning till cirkusarna i Europa under kriget. Jag ville lära känna fler cirkusmänniskor! De andra på cirkusen är som skuggfigurer. "Cirkusflickan" förresten , nej det tror jag inte! Den har ju totalt fel titel!

 4. Historiskt intressant från 40-talet
  Britt-Mari , 29 april 2019

  Kunde inte slita mig från den engagerande handlingen. En mycket läsvärd och tänkvärd bok. Ser fram mot flera böcker av samma författare.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Pam Jenoff