Muren (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
780
Utgivningsdatum
2019-08-14
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Anders Nunstedt
Originaltitel
The Border
Dimensioner
217 x 145 x 56 mm
Vikt
800 g
SAB
Hce
ISBN
9789150943498

Muren

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-08-14
216
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
USA har fört ett krig mot Mexikos knarkkarteller i över 40 år, i Mexiko. Nu har kriget kommit hem. En av de riktigt stora amerikanska berättarna är tillbaka Hyllad av Stephen King, James Ellroy och Lee Child Av författaren till den hyllade polisromanen Styrkan.

Vad ska man göra när alla gränserna suddats ut? När man inte längre vet vilken sida man tillhör? Art Keller har befunnit sig i frontlinjen i USA:s längsta konflikt i över fyra decennier. Hans besatthet av att fånga in Sinaloakartellens ledare Adán Barrera har kostat honom människor som han älskat, och en bit av hans själ. Efter att ha arbetat på fältet som agent får Keller en nyckelroll i de förenta staternas nya strategi i kriget mot den illegala droghandeln, The War on Drugs. Keller inser snart att kartellen inte tappat i styrka trots att den tappat sin ledare, Barrera. I stället trappas kriget upp på alla fronter, och når till slut in i maktens korridorer i Washington. Don Winslow målar upp en omskakande berättelse om hämnd, korruption och rättvisa. Muren är ett naket porträtt av det moderna USA, och en gastkramande thriller.

"the must-read book of the decade."

- The Real Bookspy

"En av världens bästa thrillerförfattare."

- Esquire

"Winslow är en mästare."

- Michael Connelly

"En av vår tids mest kraftfulla författare."

- Jens Lapidus

***

DON WINSLOW är född i New York och bor i Kalifornien. Han har jobbat som journalist och privatdetektiv och gett ut 20-talet romaner som publicerats i 28 länder. Savages (2010) fi lmades av Oliver Stone och 2018 köpte Ridley Scott (Thelma & Louise, Gladiator) rättigheterna till att filmatisera Winslows senaste bok Styrkan. Hans tidigare böcker om USA:s krig mot drogkartellerna i Mexiko. The Power of the Dog och The Cartel, kom ut 1995 respektive 2015. Även Muren ska filmatiseras, med Ridley Scott som regissör.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Muren
 2. +
 3. Styrkan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Styrkan av Don Winslow (pocket).

Köp båda 2 för 295 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Muren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En av de bästa
  Anders Loden, 11 september 2020

  Muren är den avslutande delen om de mexikanska knarkkartellerna och kampen mot dessa. Don Winslow är tyvärr nästan helt negligerad av de svenska förlagen. Det är bara senaste åren som man börjat ge ut böckerna på svenska, först fristående Styrkan och nu också novellsamlingen Spillror samt Muren. Muren är en tegelstensroman på uppemot 800 sidor men blir aldrig tråkig. Winslow vet hur man berättar en historia och han låter också alla inblandade personer ( och de är många ) få ta plats med sin e... Läs hela recensionen

 2. Varför 1:an å 3:an....men inte 2:an
  Christer Ekström, 13 november 2019

  Fantastiskt bra, spännande å på alla sätt bra bok...känns nutida och verklighetsanknuten..... Jag har läst alla Winslows böcker som är översatta å har aldrig blivit besviken.....men varför är inte alla böcker i trilogin översatta ?? Endast ettan å trean är översatt eller???? Jag saknar tvåan...

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Don Winslow