Happy fat : hur du tar plats i en värld som krymper dig (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2020-03-26
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Rebecka Edgren Aldén
Dimensioner
218 x 143 x 28 mm
Vikt
416 g
SAB
Dok
ISBN
9789150947168

Happy fat : hur du tar plats i en värld som krymper dig

(2 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-03-26
210
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Med exklusivt förord av Stina Wollter. I Happy fat berättar komikern Sofie Hagen hur hon gjorde sig av med alla fettfobiska influenser i sitt liv och började acceptera sig själv i en värld där fördomar mot och diskriminering av feta personer är mer regel än undantag. Från skam till kärlek, från trånga flygplanssäten till att fastna på offentliga toaletter, från kläder som aldrig passar till kränkande kommentarer och känslan av att aldrig duga eller passa in. Här ger hon läsaren praktiska tips och delar med sig av visdom från andra människor som hon mött på vägen. Happy fat är både en utlämnande självbiografi och ett debattinlägg en humoristisk, arg och brinnande beskrivning av hur man tar plats i en värld som vill krympa en.

"Upplysande. Rolig. Viktig."

- MONICA LINDGREN, GO'KVÄLL

"Perfekt, snäll, vansinnigt rolig och övertygande. Den här boken är för alla som någonsin känt att de inte passar in i den här världen ... Sofie Hagen är den som ingen förtjänar men som alla behöver."

- LENA DUNHAM

"Det här är den feta bästisen du alltid önskat att du haft medan du desperat försökt passa in."

- SCOTTEE

***

SOFIE HAGEN (född 1988) kommer från Danmark men bor i London. Hon är en hyllad och prisbelönt komiker, stor på sociala medier och engagerad fettaktivist och feminist. Happy fat är hennes första bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Happy fat : hur du tar plats i en värld som krymper dig
 2. +
 3. Mitt liv som dront : en självbiografisk inventering

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mitt liv som dront : en självbiografisk invente... av Helena Von Zweigbergk (pocket).

Köp båda 2 för 299 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Happy fat : hur du tar plats i en värld som krymper dig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok med humor och allvar - Betyg 3+
  veronicas_bok_bak_liv, 28 oktober 2020

  En bok om Sofie som är komiker och bosatt i Danmark, hon skriver om hur det är att vara tjock. Hon har alltid varit tjock och i denna bok skriver hon öppet och utlämnande om detta. Hur det är att leva som tjock med alla förväntningar och fördomar kring detta och hur hon idag har gjort sig av med alla fettfobiksa tankar och accepterar och älskar sig själv för den hon är.

  Det här är en oerhört viktig bok om att lära sig acceptera och älska sig själv och förstå att jag är lika mycket ... Läs hela recensionen

 2. Underbar bok som alla bör läsa, helst flera gånger
  Brijdeep Kaur, 15 maj 2020

  Happy fat är en underbar bok där författaren Sofie pratar om hur det är att växa upp som ett tjock barn, hur det är att vara en tjock tonåring och bli en tjock vuxen. Hon pratar om att banta, och att misslyckas med att banta. Hon pratar om att fettet är acceptabelt om det sitter på rätt ställe och om det inte finns för mycket av det; och hur du som tjock person måste skämmas för att du tar plats i samhället som vill mer än gärna ändra på hur du ser ut, att du inte duger precis som du är. . Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Sofie Hagen