Morden i London (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Arrowood (del 2)
Antal sidor
387
Utgivningsdatum
2020-07-08
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Susanne Andersson
Originaltitel
The Murder Pit
Dimensioner
210 x 135 x 26 mm
Vikt
368 g
SAB
Hce
ISBN
9789150948714
Morden i London (häftad)

Morden i London

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad, Svenska, 2020-07-08
159
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det är 1896 och i London syns den berömde Sherlock Holmes ständigt på löpsedlarna. Han löser fortfarande mysterier åt Londons aristokrati. Men bland arbetarbostäderna och de små gatustånden i det fattiga södra London arbetar detektiven William Arrowood med våldsammare, mindre glamorösa och mycket sämre betalda uppdrag.

När paret Barclay anlitar honom för att hitta deras försvunna dotter är Arrowood övertygad om att det inte kommer att dröja länge förrän han och assistenten Barnett lyckas hitta henne. Men snart inser de att det är ett mord de utreder. Långt ifrån det bekväma och välbärgade Baker Street, rör sig Arrowood i ett London präglat av våld, där ondskan ständigt lurar bakom hörnet...

Mick Finlay har skrivit en nyskapade, spännande och humoristisk serie om Sherlock Holmes mindre kände konkurrent och ett betydligt mörkare och smutsigare London än vi är vana att läsa om.

Mick Finlay är född i Glasgow och uppvuxen både i England och Kanada. Han forskar och undervisar i psykologi och hans erfarenheter ligger till grund för hans berättelser, som utspelar sig i det viktorianska London. Mick Finlays böcker har översatts till flera språk och toppat listor i en lång rad tidningar i USA och Storbritannien.

"En välkommen skitigare version av en välbekant genre." Publishers Weekly

"En överdådigt mörk och stämningsfull deckardebut. Med mord, mystik, mörk humor, fängslande karaktärer och en fascinerande kuliss, blir det här förhoppningsvis början på en kittlande och annorlunda serie." Lancashire Evening Post, om Arrowood
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Morden i London
 2. +
 3. Institutet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Institutet av Stephen King (pocket).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Morden i London. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Nja bättre har jag läst
  @bettan_bokprataren (Örebro), 8 november 2020

  Jag är ett stort fan av brittiska deckare och om de dessutom bjuder på historiska inslag så borde det bara bli kanon.

  Visserligen är det här en mycket bra historia med spännande karaktärer och den är skriven med stor inlevelse och trovärdiga miljöer för London vid tiden men tyvärr blev den emellanåt alldeles för seg. Den tappade tempot och drivet försvann bitvis helt. De långa ingående beskrivningarna gjorde att jag tappade fokus och blev lite irriterad.
  Nja blir mitt betyg, bättre har jag läst.

 2. Stämningsfull deckare i 1890-tals miljö!
  -, 9 september 2020

  Jag har en förkärlek till brittiska deckare, gärna med historiska inslag. I Morden i London får jag gehör för bägge delarna, då jag förflyttas till de mörka kvarteren i södra London och möter privatdetektiven Arrowood och hans assistent Barnett. Barnett är berättarrösten, i likhet med Watson åt Holmes. Jag fattar direkt tycke för assistenten, han är den stora stjärnan i boken. Smart, eftertänksam och med stor iakttagelseförmåga är det intressant att följa hans resonemang.

  Det är en... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Mick Finlay