Förundran : de 30 nycklarna till djupare stressläkning, återhämtning och att lära sig njuta mer (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
429
Utgivningsdatum
2020-07-30
Förlag
HarperCollins Nordic
Medarbetare
Paulson, Charlotta (form)
Dimensioner
208 x 153 x 34 mm
Vikt
761 g
SAB
Vnaaa
ISBN
9789150948783

Förundran : de 30 nycklarna till djupare stressläkning, återhämtning och att lära sig njuta mer

(34 röster)  |   Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-07-30
217
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Hyllade vetenskapsjournalisten och författaren Maria Borelius är tillbaka med en ny efterlängtad bok.

Vi är trötta, utarbetade och stressade - och rusar med andan i halsen mellan alla måsten i vardagen. Var det verkligen så här livet skulle bli?

Nej, för att må bra och bli lyckliga behöver vi tid att vila och njuta. Men det är inte så enkelt som det låter. För att lyckas med det behöver vi hitta nycklarna som låser upp vägen dit. De verktyg som hjälper oss att gå från stress till lycka, lugn och läkning. Det handlar om förundran, eller awe på engelska. De positiva wow-känslor som bland annat väcks av naturupplevelser, mänsklig närhet, stor konst och musik, vackra solnedgångar och annat vi tycker om och som får oss att häpna. Detta var en av hörnstenarna i Maria Borelius bästsäljande böcker Hälsorevolutionen och Bliss, och det är ett av de ämnen som fascinerat läsarna allra mest.

I sin nya bok fortsätter hon sin antiinflammatoriska, vetenskapliga resa och gör en djupdykning i det fascinerande området förundran. Hon hittar de 30 förundransnycklarna som kan minska stress och väcka glädje och lugn. För det är inte bara motion och rätt kost som får oss att må bra. Upplevelsen av förundran kan rent biologiskt minska den låggradiga inflammationen i kroppen. Så att njuta av livet är ingen lyx - utan en ren nödvändighet.

Maria Borelius ger sig ut på pilgrimsvandring, lyssnar på opera, påtar i trädgården, vinterbadar, träffar techgurus i Silicon Valley och hjärtspecialister i Stockholm. Du kommer även att få lära dig om JOMO-tekniken - "The Joy Of Missing Out", och den vediska legenden om de 12 husen, liksom om begrepp som dopaminfasta, njurvila, förundranspromenader, stjärnskådande, Kirtan och tempeldagen. Hon söker upp världsledande forskare och andra experter och visar hur just du kan hitta din förundran.

MARIA BORELIUS är prisbelönt vetenskapsjournalist och författare till en rad böcker. Hälsorevolutionen (2018) blev en omedelbar succé och har sålt i över 130 000 exemplar och bland annat givits ut i USA, Storbritannien, Italien och Norge. Maria Borelius är kolumnist i DI, grundare av Stiftelsen Ester samt kommunikationsrådgivare för läkemedels- och techföretag. Hon har tidigare jobbat med tv, varit handelsminister och vd för mikrofinansieringsorganisationen Hand in Hand International.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Förundran : de 30 nycklarna till djupare stressläkning, återhämtning och att lära sig njuta mer
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 446 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Förundran : de 30 nycklarna till djupare stressläkning, återhämtning och att lära sig njuta mer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket användbara tips
  Finska pinnen, 18 mars 2021

  Underlättar stresshantering och öppnar ögonen för de små glädjeämnen i livet, som blir mer njutbart. Nästan som att se livet genom barnens ögon igen!

 2. Tillvarons gyllene ögonblick.
  Karin Persson, 26 december 2020

  Boken hjälper mig att verkligen uppskatta de små, värdefulla ögonblicken i tillvaron. Den ger mig mycket att tänka på. Inspirerande.

 3. Borde läsas av alla som älskar livet
  Maud Lindgren, 14 november 2020

  En fantastisk och inspirerande bok. Har köpt den till dottern så att hela hennes familj kan läsa och njuta av Marias alla möten med välgörande människor. Att ta till sig och möta livet på ett mer avspänt och livsbejakande sätt är vad man får inblick i.

 4. Underbara Maria Borelius!
  Annika Dahlman, 9 oktober 2020

  En jättefin bok att läsa. Gillar att den är både intressant och givande samt underhållande. Har även läst hennes två tidigare böcker. Kan rekommendera samtliga!

 5. Tänkvärd på många sätt
  @bettan_bokprataren (Örebro), 30 september 2020

  Jag har läst alla tre böckerna nu av Maria och jag blir lika inspirerad varje gång. Maria har ett sätt att på ett väldigt gripbart sätt väva ihop sina egna personliga betraktelser med vetenskaplig fakta. Det gör att jag som läsare kan förstå och samtidigt relatera till mig själv.

  Den här boken har tagit lite tid att läsa då jag jag verkligen vill ta till mig allt och låta det sjunka in innan jag tar mig an nästa kapitel, eller nästa hus som det heter i den världen som Maria beskriver... Läs hela recensionen

 6. Marias texter leder till reflektion
  Cat, 15 september 2020

  Tyckte verkligen om! Marias sätt att väva ihop personliga betraktelser med vetenskaplig fakta gör att jag själv kan relatera till det som skrivs, hitta ett eget förhållningssätt. Tack!

Visa alla 6 recensioner