Bemötandekoden : konsten att förstå sig på människor och få ett bättre liv. (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
424
Utgivningsdatum
2020-08-10
Förlag
HarperCollins Nordic
Dimensioner
178 x 110 x 27 mm
Vikt
233 g
SAB
Doef
ISBN
9789150949070
Bemötandekoden : konsten att förstå sig på människor och få ett bättre liv. (pocket)

Bemötandekoden : konsten att förstå sig på människor och få ett bättre liv.

(19 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-08-10
79
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bemötandekoden : konsten att förstå sig på människor och få ett bättre liv. Kan levereras innan julafton
Bemötandekoden är den omtalade boken av beteendevetaren och föreläsaren Lena Skogholm. Den gavs ut 2016, klättrade rakt upp på topplistorna och har sålts i över 50 000 exemplar. Boken har hyllats av både läsare och experter inom området och fortsätter hela tiden att locka nya läsare.

Har du träffat en negativ person som dränerat dig på energi? Funderat på varför det negativa tar så stort utrymme och hur du kan göra för att inte dras med och dras ned? Har du varit med om missförstånd och undrat vad som hänt? Eller hört folk säga "vi måste ju kunna prata som vuxna människor om det här"?

Har du undrat över hur man möter personer med mycket upprörda känslor på ett bra sätt? Kanske reflekterat över hur vi människor fungerar egentligen och funderat på vad man kan göra för att utveckla bra relationer och slippa de som tar massa energi?

Beteendevetaren och föreläsaren Lena Skogholm tar med dig med på en spännande upptäcktsfärd i hjärnans fantastiska landskap. Du får förklaringar till vad som kan hända i våra relationer och konkreta tips om hur du kan hantera olika situationer - både i arbetslivet och privat. Bästsäljaren Bemötandekoden är en inspirerande och lättillgänglig guide där författaren berättar målande om det mänskliga samspelet, de kommunikationsproblem som ofta uppstår och hur vi bättre kan förhålla oss till varandra. Författaren skriver både pedagogiskt och personligt med flera målande exempel. Det gör boken lättillgänglig samtidigt som den är vetenskapligt underbyggd.

Pocketutgåvan innehåller ett gediget extramaterial som handlar om vad man gör när en person fastnat i negativt tänkande, inte kan/vill se andras perspektiv och hur man ger tydlig feedback utan att skapa dålig stämning. Det finns även 30 konkreta tips för dessa situationer som lyfter dig och dina relationer: 10 tips för att bemöta personer som fastnat i det negativa. 10 tips för att bemöta narcissistiska personer. 10 tips för att ge tydlig feedback vänligt.

*** SAGT OM BOKEN:

"Den här boken borde få lika mycket uppmärksamhet som Omgiven av idioter. Tack för en välskriven och intressant bok!" Elaine Eksvärd, retorikexpert

"Många läsare vittnar om att bokens innehåll gav dem ny kunskap som gjorde dem tryggare i sina möten med andra människor vare sig det handlade om familjemedlemmar, barn, kollegor, chefer eller kunder. Innehållet i boken bygger på gedigen forskning och Lena Skogholm har lång erfarenhet som föreläsare i ämnet. Boken är lätt att ta till sig och innehållet är pedagogiskt strukturerat med reflekterande övningar längs vägen." BTJ-häftet nr 18, 2020, lektör Louise Sverud

"Boken inspirerar, är lättförståelig och jag rekommenderar den varmt till dig som vill 'levla upp " Tina Thörner, rallystjärna

"Boken är full av fantastiska verktyg för att göra möten människor emellan så bra som möjligt. Jag sträckläste boken, men kommer tillbaka till den gång på gång " Ninas bokhylla

"Alla borde läsa denna så att vi själva och alla runt omkring oss blir gladare!" Bosse Wahlin, rektor

"Älskar den här boken, den är verkligen helt otrolig. Jag har läst den flera gånger." Leila Söderholm, föreläsare och inspiratör inom mental och fysisk träning

LENA SKOGHOLM är beteendevetare och pedagog, en av få i Sverige som är specialiserad på och har gedigen erfarenhet av hur vi kan ha nytta av hjärnforskning i vardagen oss människor emellan. Som inspirationsföreläsare är hon flitigt anlitad och har mött tiotusentals människor. Den första utgåvan av Bemötandekoden utkom 2016 och blev en omedelbar succé.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bemötandekoden : konsten att förstå sig på människor och få ett bättre liv.
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Bemötandekoden : konsten att förstå sig på människor och få ett bättre liv.. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst om ett svårt ämne
  Anna G, 23 februari 2023

  Författaren beskriver bemötande på ett bra och lättförståeligt sätt som ger inspiration och många bra idéer till hur vi kan bemöta andra som inte alltid tycker och agerar som jag. En rolig bok att läsa för en lekman som jag inom detta område.

 2. Intressant bok
  veronicas_bok_bak_liv, 5 december 2020

  Bemötandekoden är en bok skriven av Lena som är beteendevetare. En bok om hur du bemöter andra människor men också hur du bemöter dig själv. Boken är fylld med olika exempel på hur det kan se ut och vara när man möter andra människor - t ex Har du träffat en negativ person som dränerat dig på energi? Hur möter jag personer med upprörda känslor på ett bra sätt?

  Det här var en väldigt intressant läsning och den väckte många tankar och reflektioner kring samspel och kommunikationer med... Läs hela recensionen

 3. Läs den, lev den!
  ingemar albo, 11 oktober 2020

  Då har jag äntligen tagit del av denna så omtalade bok "Bemötande koden", men den skulle lika gärna kunnat heta "Konsten att vara människa" eller varför inte "Hur du får en bättre relation till dej själv och andra".
  Författaren lutar sej mot evidens och forskning och knyter ihop det biologiska synsättet med det beteendevetenskapliga och boken kan därför med fördel användas som handbok i alla vårdyrken. För den som jobbar i psykiatrin där bemötandet många gånger är själva behandlingen bli... Läs hela recensionen

 4. Alla borde läsa den
  Elisabet Carlsson, 14 september 2020

  En fantastisk bok helt enkelt. Man får så många aha-upplevelser under läsningen och nu med extramaterial också.
  Läs den i ett sträck eller ta fram den lite då och då och få bästa tipsen på bemötande både privat och i arbetslivet!
  För mig har boken förändrat och underlättat min kommunikation med andra både i mitt arbete som Coach och i alla olika möten med människor!

 5. Lätt att ta till sig med konkreta tips!
  -, 13 september 2020

  Samtal och mellanmänskliga kontakter är något som hör mitt arbete till dagligen. Därför spetsar jag alltid öronen när jag hör talas om böcker som berör ämnet samtal och bemötande. Jag hade missat Bemötandekoden tills den kom ut som pocket, vilket kanske är en bedrift i sig då den sålt i över 50.000 exemplar.

  Då det här är "mitt område" fick jag inga direkta aha-upplevelser när jag läste boken, men fann den ändå givande att läsa. Relevant, logisk och lätt att förstå. Den bjöd på en ... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Bokvideo