Nio liv (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Jana Berzelius (del 6)
Antal sidor
360
Utgivningsdatum
2020-11-05
Förlag
HarperCollins Nordic
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
216 x 144 x 28 mm
Vikt
433 g
SAB
Hc
ISBN
9789150961669
Nio liv (inbunden)

Nio liv

(114 röster)  |  Läs 16 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-11-05
229
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Flerfaldigt prisbelönta deckarförfattaren Emelie Schepp är tillbaka med den sjätte delen om den fascinerande åklagaren Jana Berzelius i Norrköping.

En tidig aprilmorgon sprids en film på en ung man på Youtube. Han är misshandlad och har en sprängladdning fastsatt om kroppen. Polisen förstår att ett fruktansvärt öde väntar honom. De lyckas identifiera platsen men hinner inte fram förrän bomben exploderar. Det är den fjärde medlemmen i det kriminella nätverket Komados som har mördats på kort tid. Men rör det sig verkligen om samma gärningsperson? Kriminalinspektör Mia Bolander får hjälp av den nye utredaren Patrik Wiking att lösa fallen. Problemet är att ingen vill prata med dem. Ingen har hört något. Ingen har sett något. När Jana Berzelius dras in i utredningen inser hon att fallet har en direkt koppling till henne själv. Som åklagare har det alltid varit hennes uppgift att ta reda på sanningen. Nu får hon oväntad hjälp med att dölja den.

Nio liv är en högaktuell roman om våld och gängkriminalitet, och om de krafter som kan ta över när det finns något att skydda till varje pris.

Röster om Emelie Schepps böcker:

"En av de bästa deckarna jag läst någonsin." Anna Jansson, författare till serien om Maria Wern

"Jana Berzelius är en fascinerande och originell karaktär som saknar motstycke i kriminallitteraturen." Nerikes Allehanda

"Så välgjort och drivet berättat att Schepps stora läsarskara kommer att sluka Broder Jakob med nöje." Borås Tidning

"Och lycklig den som inte upptäckt Emelie Schepp förut ..." Göteborgs-Posten

Emelie Schepp har tidigare släppt fem böcker i serien om åklagare Jana Berzelius. Böckerna har tillsammans sålt i två miljoner exemplar, nominerats till Stora ljudbokspriset, utsetts till Årets deckare,samt blivit bästsäljare i flera länder. Emelie Schepp har utsetts till årets deckarförfattare (Crimetime Specsavers Award) 2016, 2017 och 2018. Hon bor i Motala tillsammans med sin familj.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nio liv
 2. +
 3. Björnen sover

De som köpt den här boken har ofta också köpt Björnen sover av Emelie Schepp (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 16 recensioner av Nio liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Grym
  Lennart Hvied, 11 maj 2021

  Hennes sätt att skriva är oerhört fängslande.Bra språkbruk och spänning
  genom hela boken.Boken har en omväxlande personlighet i huvudrollerna
  Fantastisk författarinna

 2. En bladvändare!
  Anita , 6 maj 2021

  Har läst alla hennes böcker i denna serien. De är alla spännande från första sidan.
  Vissa författare drygar ut med en massa oväsentligt men det gör inte Emelie Shepp.
  Enligt mig, den bästa författaren.

 3. Mästerligt
  Mikael Svensk, 13 april 2021

  Bästa författaren gör det igen. En bok mycket svår att lägga ifrån sig. Precis som tidigare böcker är det spänning från sida ett.

 4. Spännande och obehaglig!

  Alltid ett sant nöje att återse Jana Berzelius! En bok full av spänning, otrevliga återseenden samt sanningar som är obehagligt nära att få se dagens ljus...

  Boken börjar med att Jana än en gång måste dölja sin historia för allt och alla; Våldet som hon ständigt måste hålla inom sig har än en gång satt henne i klistret efter att hon gått över sina gränser. Hennes far och en gammal bekant gör allt för att dölja hennes förflutna; men hennes samvete börja tynga henne alltmer.
  Rela... Läs hela recensionen

 5. Spännande och välbalanserad kriminalroman!
  Boktanten, 26 februari 2021

  Jag tillhör den lilla skaran människor som inte läst någon av Emelie Schepps böcker om Jana Berzelius än. Men nu har det blivit ändring på det. 🙂

  Nio liv är den sjätte delen och så här i efterhand inser jag att boken nog hade vunnit på om jag läst de andra fem först. Det känns som om jag är lite utanför, inte känner karaktärerna riktigt.

  Handlingen är högaktuell med gängkriminalitet och den tystnadskultur som följer i dess spår, men också om vilka krafter som kan ta ... Läs hela recensionen

 6. Helt okej!
  Alma Kaniza, 1 januari 2021

  Till en början upplevde jag att boken var lite seg, fick ta mig långt in i boken innan spänningen började. Efter att den börjat läste jag ut den rätt snabbt. Den var bra men dem andra böckerna i serien klassar jag som bättre. Lite besviken på slutet av boken men annars rikrigt bra skriven och mycket som händer samtidigt!

 7. Ingen bladvändare
  Sofia, 31 december 2020

  Tyckte det var för mycket fokus på Jana och man glömde liksom bort mordet som utreddes. Saknade det där lilla extra som hennes tidigare böcker har.

 8. Fantastiskt
  AL, 12 december 2020

  Emelie Schepp! Såååå bra! Riktigt spännande och läskig bok! Kunde inte lägga den ifrån mig! Rekommenderas starkt, likaså hennes tidigare böcker!

 9. Mycket bra bok
  Ulf Grefveberg, 9 december 2020

  En av de bästa böcker jag läst. Väntar spänt på nästa,
  Spännande, tempot håller sig till slutet.
  Varje bok blir bara bättre och bättre.

 10. Synpunkter
  Per-Erik Peterzon, 4 december 2020

  Släpig, händer för långsamt, byter forum från kapitel för ofta, känns som polisen är väldiga nybörjare, fler stavfel och fel i mening än jag är van med, men ändå en bladvändare, men tyvär inte mycket som stannar kvar

 11. SÅ BRA!!
  ElinsBokhylla , 29 november 2020

  Bokens handling tar vid cirka tre månader efter att förra boken slutade. Även om jag tycker att jag är väldigt bra insatt i serien om Jana Berzelius så var jag tvungen att färska upp minnet lite grann, för att komma in i rätt fokus när jag började i boken.

  Bokens handling är välskriven, intressant och spännande men den är också väldigt tragisk. Jag vill så gärna tro att saker som dessa inte sker barn och ungdomar i vårt land, vår stad men tyvärr sker det överallt och likaså i Sverig... Läs hela recensionen

 12. Emelie Schepp. Nio liv
  Eva Eriksson, 29 november 2020

  Det är trevligt med en kvinnlig huvudperson, Jana Berselius. Hon har verkligen 9 liv. Det är svårt att lägga ifrån sig boken när man väl har börjat läst. Jag hoppas det kommer fler böcker i samma serie. Det kan inte vara slut här?

 13. Spännande
  Bosse , 19 november 2020

  Boken har det innehåll en deckare skall ha.Spännande med svensk miljö.
  Däremot tycker jag kvaliteten på boken och dess inbindning har brister.Text sned dålig kvalite på papper.
  Ingen bok som platsar i bokhyllan p.g.a. dess tryckkvalite.

 14. Åter en toppenbok!
  Dag Kyndel, 18 november 2020

  Författaren återkommer ned en mycket spännande och välskriven deckare. Fint språk, lättläst och svår att släppa ifrån sig. Jag kommer att läsa om den igen efter ett tag. Rekommenderas till alla deckarvänner!

 15. Spännande
  veronicas_bok_bak_liv, 14 november 2020

  Det här är den sjätte boken om åklagare Jana Berzelius. En tidig morgon i april sprids en film på youtube på en ung man, han är svårt misshandlad och har en sprängladdning fastsatt på sin kropp. Polisen lyckas hitta platsen men hinner inte fram i tid och mannen sprängs i luften. Det här är den fjärde medlemmen i det kriminella gänget Komados som dödats....vad är det som ligger bakom dessa dödsfall?

  Äntligen så kom den efterlängtade uppföljarn efter boken Broder Jakob och Emelie leve... Läs hela recensionen

 16. Riktigt bra bladvändare
  @bettan_bokprataren (Örebro), 13 november 2020

  Återigen fångar Emelie mig från första raden.
  Vad är det då som gör att jag gillar Emelies böcker så mycket? För mig är det nog drivet i hop med det rappa språket och hennes konst att hålla läsaren på halster. Dock kan jag känna att själva grundstoryn i boken är den samma som i tidigare böcker, syster aktar sig för bror och klarar sig och så kommer cliffhangern på slutet. Kanske det måste till en förändring där i syskonrelationen mellan Jana och Danilo. Något måste hända.
  Trots allt ... Läs hela recensionen

Visa alla 16 recensioner

Fler böcker av Emelie Schepp