Jägarinnan (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
636
Utgivningsdatum
2020-10-28
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Helena Dahlgren
Originaltitel
The Huntress
Dimensioner
178 x 110 x 39 mm
Vikt
330 g
SAB
Hce
ISBN
9789150961829

Jägarinnan

(66 röster)  |   Läs 10 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-10-28
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Sibirien, före kriget: När andra världskriget närmar sig sätter den våghalsiga stridspiloten Nina Markova allt på spel och ansluter till Natthäxorna, ett kvinnligt bombregemente. Men när hon hamnar bakom fiendelinjen, i händerna på den ökända mördaren, kallad Jägarinnan, tvingas hon uppbåda all sin styrka och list för att överleva.

Köln, 1950: Efter krigsslutet lämnar den brittiska krigskorrespondenten Ian Graham journalistiken för att leta upp nazistiska krigsförbrytare. Ett mål kvarstår: Jägarinnan. För att hitta henne söker han upp Nina, det enda vittne som lyckats fly från henne levande.

Boston, 1946: Sjuttonåriga Jordan McBride blir överlycklig när hennes pappa, som varit änkling under en lång tid, äntligen träffar en ny kvinna. Men snart märker hon att den milda tyskan döljer något. Jordan börjar gräva i sin nya styvmors bakgrund och inser snart att hela hennes familj bär på stora hemligheter.

Tre gripande människoöden flätas samman i Kate Quinns nya storslagna verk om kvinnligt mod, oväntad vänskap och familjehemligheter under andra världskriget.

"Jägarinnan är en underhållningsroman med actioninslag och osannolika hjältar, men de små detaljerna gör den läsvärd. (Och så kunde jag faktiskt inte sluta läsa)." Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Verklighetstrogen och levande ... Den ryska bombpiloten Nina påminner om en stenhård, men också sårbar föregångare till Lisbeth Salander." KIRKUS REVIEWS

"En explosiv berättelse om jägare och byte, brott och försoning och den obevekliga kraften i sanningen. En triumf!" PAM JENOFF, FÖRFATTARE TILL CIRKUSFLICKAN

KATE QUINN är en amerikansk författare, bosatt i södra Kalifornien. Quinn har alltid intresserat sig för historia och har skrivit en rad storsäljande romaner som blivit översatta till flera språk. Hennes tidigare roman, Kodnamn Alice, har sålt i över 1 miljon exemplar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jägarinnan
 2. +
 3. Kodnamn Alice

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kodnamn Alice av Kate Quinn (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Jägarinnan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande!
  Marie-Louise , 19 december 2023

  Bra research om WW2, av en del av historian som inte nämns då ofta.
  Spännande med kvinnors historia och liv.

 2. Något för lång
  Ingbritt Nyren, 17 april 2023

  Inte lika vass som tidigare romaner. Men visst den är spännande och intressant. Lite för mycket pladder i kapitlen om det lilla gäng som söker efter Jägarinnan en av de riktigt onda nazisterna. Andra kapitel som handlar om ryska Nina stridspilot i röda armén är bra. Läsvärd ändå.

 3. Spännande
  Fox, 16 februari 2023

  Mycket intressant och spännande. En bok man bara måste fortsätta läsa för att se hur det går. En kvinnlig nazist och krigsförbrytare har tagit sig till USA med ett falskt pass. Börjar ett helt nytt liv, men avslöjas till slut av en privat nazistjägare.

 4. Über Krieg und Nachkriegszeit
  Jürgen Schönberg, 1 april 2022

  Habe bisher 14 Kapitel gelesen. Erinnere mich selbst noch an den Krieg (geboren 1938) und die hilfreichen Amerikaner. Spannendes Buch mit erstaunlich vielem regionalen und historischen Wissen geschrieben. Man legt es nicht gern aus der Hand.

 5. Jägarinnan
  Gunnel Svedberg, 31 mars 2021

  Spännande jakt på en grym kvinnlig nazist som förändrat livet för ett antal personer oberoende av varandra. De råkar sammanstråla.

 6. Otroligt spännande
  Ann-Cathrine Rocklind, 23 februari 2021

  En riktig bladvändare blev det för mig,så spännande att följa dessa karaktärer i 3 olika länder,och i olika
  Tider,jättebra bok.

 7. Spännande
  Maria, 11 januari 2021

  Trots att boken är tjock lyckades den hålla spänningen uppe rakt igenom, och jag tror det beror på att berättelserna om de olika huvudpersonerna varvades så bra. Rekommenderar den.

 8. Tre parallella historier i jakten på Jägarinnan

  Boken handlar om jakten på Jägarinnan, en nazist med flera mord på sitt samvete. Hon har lyckats fly till USA, har gift sig och fått en ny familj. En nazistjägare har i fem år sökt efter henne och är nu henne på spåren. Parallellt får man följa historien om Nina, en sibirisk kvinna som lyckats bli sovjetisk stridsflygare. Tre historier knyts i slutet samman i en spännande upplösning. En läsvärd och bra bok.

 9. Kan vara en av de sämsta böcker jag läst.
  Silfwerstråhle, 25 december 2020

  Ur ett teoretiskt perspektiv så är ju ämnet viktigt: att fånga nazistförbrytare.
  Men. Det är en askungesaga med några kvinnliga protagonister som har utomjordiska talanger. Hela berättelsen är så förutsägbar att snart förstår vem som helst hur boken kommer att sluta. Det saknas liksom ett incitament att överhuvudtaget fortsätta läsa.
  Kanske värst av allt; översättningen. En korrekturläsare och redaktör lyser med sin frånvaro.
  Resultat: ett riktigt bottennapp.

 10. Roman andra världskriget
  Anna, 4 december 2020

  Om man gillar andra världskriget som bakgrund i handlingen , är det här en välgjord och spännande roman/thriller. En riktig bladvändare.

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Kate Quinn