Giftmakerskan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
289
Utgivningsdatum
2021-03-01
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Helena Tusås
Originaltitel
The lost apothecary
Dimensioner
216 x 142 x 24 mm
Vikt
377 g
SAB
Hce
ISBN
9789150963441

Giftmakerskan

(24 röster)  |  Läs 11 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-03-01
216
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En glömd historia. Ett hemligt kvinnligt nätverk. Ett arv av gift och hämnd.

Nella driver ett undanskymt och lite annorlunda apotek i 1790-talets London - i största hemlighet hjälper hon kvinnor att giftmörda de män som behandlar dem illa. Nella har bara två regler som måste följas: Giftet får inte användas mot andra kvinnor och allt måste registreras i apotekets böcker.

I nutid hittar historikern Caroline Parcewell av en slump en ledtråd till den över tvåhundra år gamla historien vid Themsens strand. Hon börjar gräva i det förflutna och sakta kommer sanningen kring de mystiska apoteksmorden fram.

"Älskar den här skildringen av gamla London.(...) En fin, härlig historia." Johan Malm, Go'kväll i SVT

"En djärv, vass och fullbordad debut!" Kate Quinn, författare

"Oavbrutet spännande (...) ett imponerande romanbygge." Katrine Hamori, BTJ-häftet

Sarah Penner arbetar på heltid inom finans och är medlem i ett historiskt romansällskap och Women's Fiction Writers Association. Hon bor med sin man och sin hund Zoe i Florida. Giftmakerskan är Sarah Penners debutroman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Giftmakerskan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inspirerande berättelse om självständiga kvinnor!

  Giftmakerskan bjöd på en spännande och unik läsning där starka, självständiga kvinnor är i fokus. Redan efter första sidan satt jag fastklistrad framför boken och jag kunde verkligen inte sluta läsa om dessa fantastiska kvinnor och alla deras hemligheter.

  Nella, Eliza och Caroline är tre starka karaktärer som jag gärna hade velat läsa mer om. Jag blev inspirerad, stärkt och glad av att läsa om dessa kvinnors berättelser och speciellt om hur Eliza och Nella jobbade tillsammans för at... Läs hela recensionen

 2. En debut som heter duga!

  Detta är nog en av de finaste böckerna jag sett på länge. Mjuk som sammet men förrädiskt blänkande.

  Historikern Caroline går på "mudlarking" på Themsens strand när hon hittar en flaska med en björn på. Flaskan verkar vara väldigt gammal och Caroline börjar gräva i det förflutna för att ta reda på mer.

  Parallellt får vi följa Nella som driver ett lite annorlunda apotek i 1790-talets London. Apoteket ligger undanskymt och hon hjälper kvinnor att giftmörda de män som behandlar ... Läs hela recensionen

 3. En spännande och läsvärd bok.

  Spännande och intressant bok! Man får en inblick hur det var i dåtidens London. Vilka modiga kvinnor det fanns. Mycket läsvärd bok!

 4. Förutsägbar
  Marika Jenstav, 7 maj 2021

  Såg intressant ut på baksidestexten, men det blev en besvikelse - så förutsägbar och tramsig . Varken intressanta, trovärdiga personbeskrivningar eller miljöer.

 5. Fascinerande!
  Jennifer, 4 maj 2021

  I Giftmakerskan får vi följa Nella som driver att apotek, men inte ett vanligt sådant. Hit kan nämligen kvinnor komma och köpa gifter för att giftmörda de män som behandlat dem illa. I nutid får vi följa Caroline som av en slump hittar en ledtråd till det gamla apoteket. Vem var egentligen denna giftmakerska, och vad hände med henne?

  Jag tror jag hade alldeles för höga förväntningar på Giftmakerskan. Otroligt fint omslag, en väldigt fascinerande baksidestext och en annorlunda men vä... Läs hela recensionen

 6. Stark debut
  -, 2 april 2021

  Man ska inte döma en bok efter omslaget, sägs det, men om jag ska vara ärlig så var det just det vackra omslaget som gjorde att jag lade märke till "Giftmakerskan". Men ett vackert omslag räcker förstås inte utan det måste finnas ett bra innehåll också. Och det gör det verkligen i den här boken!

  Det är en fantastisk debutroman och jag fastnar redan i första kapitlet och kan inte sluta läsa. De två historierna som utspelar sig i olika tidsperioder knyts skickligt samman som i en puss... Läs hela recensionen

 7. Förtrollande gripande
  millimys_books (Veberöd), 31 mars 2021

  Att ge en bok rättvisa med några väl valda ord...det är formligen stört omöjligt.

  Jag ÄLSKADE denna historiska roman som väver samman nutid med 1700-talets London.

  Den är förtrollande gripande & har mig fast efter några kapitel.

  Att väva samma 1790 med nutid på ett genialiskt och magnetiskt sätt! Karaktärerna & händelserna gör det nästintill omöjligt att slita sig när storyn tagit fart på riktigt.

  I nutid får Caroline, historikern, av en slump en glimt av 2... Läs hela recensionen

 8. En bok man inte vill lägga ifrån sig

  AC:
  Detta var en bok jag inte ville lägga ifrån mig utan läsa ut direkt och det gick fort. Både miljö och personbeskrivningar är bra och jag var mitt i berättelsen. Det är spännande samtidigt som det är lättsamt. Jag gillar att det är två historier som löper parallellt och att man får med en del av kvinnans historia. Så obetydlig men betydlig hon varit genom historian.

  Framsidan är otroligt snygg också. Mycket läsvärd!

 9. En bok som måste läsas, en stark debut.
  @bettan_bokprataren (Örebro), 18 mars 2021

  Jag läste om boken

  "En djärv, vass och fullbordad debut!" Kate Quinn, författare

  "Oavbrutet spännande (...) ett imponerande romanbygge." Katrine Hamori, BTJ-häftet

  Jag tycker de omdömena verkligen stämmer överens med mina tankar om boken. Det är en bok som innehåller det mesta man kan önska sig. Den har trubbel i kärlekslivet, den har en bra intrig och den är, om vi nu ska vara klyschiga, en bladvändare.

  Allt från miljöbeskrivningar till gestaltningar är br... Läs hela recensionen

 10. Historisk spänning och systerskap
  -, 17 mars 2021

  Sarah Penner gör en förtrollande debut med Giftmakerskan. En bok som har det mesta jag kan önska mig; medryckande intrig, bra gestaltningar och intressanta relationer. Den går inte att förtära på annat sätt än att sluka den hel och hållen. Dåtid och nutid vävs skickligt samman, som i en pusseldeckare läggs bit till bit för att gräva fram giftmakerskans hemligheter. Det är en fängslande roman, samtidigt är det en historia om kvinnors livsvillkor, då och nu.

  Om jag skulle önska mig n... Läs hela recensionen

 11. Den här boken hade mig verkligen at hello
  -, 13 mars 2021

  Alltså!! Jag är svag för vackra omslag och har en förkärlek för historiska romaner. Gärna en berättelse där dåtid och nutid vävs samman. Giftmakerskan gör just detta, den låter nutid och dåtid mötas i en spännande historia och förpackar den i det vackraste av omslag. Ett konstverk som låter mig njuta till fullo. Den här boken hade mig verkligen at hello.

  Boken är författarens debutroman och jag är mäkta imponerad. Storyn, karaktärerna, miljön, relationerna, språket. Ja, det är full... Läs hela recensionen

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Sarah Penner