När vi faller (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Rokkaserien (del 7)
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2021-04-12
Förlag
HarperCollins Nordic
Medarbetare
Sundberg / Art by Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
216 x 143 x 28 mm
Vikt
432 g
SAB
Hc
ISBN
9789150963472

När vi faller

(19 röster)  |   Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-04-12
255
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Spänningsmästaren Gabriella Ullberg Westin släpper sjunde delen i Morden i Hudiksvall-serien. När vi faller är en historia om rikedom, fattigdom och en djup önskan om att räcka till.

En varm morgon i juli hittas den framgångsrike företagaren Jens Hult död. Nyheten kommer som en chock för invånarna i Hudiksvall, som sett Jens och hans barndomsvän Vera Hildingson sätta staden på kartan.

Hantverkaren Henry Frisk stretar på för att få ekonomin att gå ihop som ensamstående pappa. En dag får han ett erbjudande som skulle ge honom pengar han aldrig trodde han kunde få, men det medför att han måste begå ett brott. Vad är han beredd att offra för att ge tonårssonen Dexter det han behöver?

Kriminalinspektör Johan Rokka får fallet med Jens Hult på sitt bord. Ingenting är vad det först verkar vara, och utredningen blir alltmer komplex. Dessutom påverkas han privat, då relationen med kollegan Janna sätts på prov. Samtidigt hotar århundradets regnoväder att dra in över Hudiksvall. Det är bara en tidsfråga innan allt nått sin kulmen.

"Gabriella skriver i de brittiska deckarförfattarnas anda, med intressanta personporträtt, lögner som lurar polisen på fel spår, och spännande inblickar i de inblandades privatliv. Mordintrigen är elegant ihopsnickrad och slutet gör att man verkligen ser fram emot hur förhållandet mellan Rokka och kollegan Janna utvecklar sig i del 8!" Eva Åström, Expressen Söndag

"Berättartekniken är suverän: vi rör oss snabbt mellan olika perspektiv som för handlingen framåt i oväntade vändningar (...) välskrivet och spännande, det här är en författare som ständigt utvecklas." Anders Kapp, Kapprakt.se

"En lättillgänglig och spänstig spänningsroman. Språket är friskt, fartfyllt och helt i linje med innehållets snabba tempo. Handlingen drivs framåt med mycket dialog, texten upplevs som visuell och samtida. En välresearchad spänningsroman som trots det faktaspäckade innehållet inte alls är svårläst." Katrine Hamori, BTJ-häftet

Sagt om Morden i Hudiksvall:

"Kompetent polisdeckare med välkonstruerad intrig." Lotta Olsson, DN

"En svensk deckare som sticker ut." Svenska Dagbladet

"Ett prov på riktigt bra författarskap." Gefle Dagblad

"En av sommarens allra bästa deckare." Metro

Gabriella Ullberg Westin är född 1973 och uppvuxen i Hudiksvall. Hon har studerat kriminologi vid Stockholms universitet och innan hon blev heltidsförfattare arbetade hon som kommunikationsansvarig på ett av Sveriges största telekombolag. Idag lever hon i Stockholm med sin man som är polis och deras två barn. När vi faller är hennes sjunde bok om kriminalinspektör Johan Rokka och hans kollegor vid Hudiksvallspolisen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. När vi faller
 2. +
 3. Ett enda andetag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett enda andetag av Gabriella Ullberg Westin (inbunden).

Köp båda 2 för 465 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av När vi faller. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En spännande kriminalroman som är svår att släppa!

  Detta är första boken jag läser skriven av Gabriella Ullberg Westin och verkligen inte den sista! När vi faller bjöd på en händelserik handling fylld av intriger och intressanta karaktärer. Från början hade jag svårt att komma in i handlingen, men efter några kapitel hade jag istället svårt att sluta läsa.

  Boken är aktuell och tar upp intressanta ämnen som skapar en nyfikenhet hos läsaren, dessutom är handlingen så välskriven att läsaren inte har en aning om vem som är mördaren förr... Läs hela recensionen

 2. Spännande läsning!
  eftermiddagste.se, 10 juni 2021

  Jag har inte läst de tidigare böckerna och även om det inte behövs så hjälper det såklart i att komma in i boken då man redan känner karaktärerna och vet endel om vad de varit med om. Men det här är en spännande och välskriven deckare som ger sig in i frågeställningar runt girighet och hur det kan ha för uttryck och få för konsekvenser. Där finns det mycket att ta upp och många infallsvinklar till brott och i detta fall blir det aktuellt eftersom det rör bitcoin.

  En deckare att läsa i sommar!

 3. Spännande bladvändare

  När vi faller är den sjunde och fristående boken i serien Morden i Hudiksvall där vi återigen för möta och följa polisen Johan Rokka och hans kollega Janna Weissmann. En varm morgon i juli hittas den framgångsrike företagaren Jens Hult död och nyheten kommer som en chock för invånarna. Johan får fallet på sitt bord och ingenting verkar vara som det först verkar utan utredningen blir mer komplex för var dag som går.

  Jag är så imponerad av Gabriella, hur hon lyckas skriva en serie med... Läs hela recensionen

 4. En av de bästa i serien
  ElinsBokhylla , 9 maj 2021

  Hudiksvalls polisen får ett lite annorlunda mord på sitt bord när det först verkar vara ett självmord, som senare visar sig var en olycka om inte till och med vållande till en annans död. Parallellt med mordutredningen får man även följa relationen mellan Johan Rokka och Janna Weissmann och den är allt annat än lycklig. Jag tycker att det var bra att Ullberg Westin inte valde att låta de leva lyckliga i alla sina dar, utan att hon faktiskt slängde in lite dramatik mellan dem. För mig gör det ... Läs hela recensionen

 5. Bästa hittills i serien
  @bettan_bokprataren (Örebro), 19 april 2021

  Återigen prickar Gabriella helt rätt när det kommer till att hitta en intrig som tagen ur det verkliga livet, den känns äkta och fungerar fullt ut.
  Gabriella har nu verkligen etablerat sig i den yttersta författarskaran då det kommer till spänning i Sverige.
  Hon har hamnat på min topp 5 lista och jag blir aldrig besviken.

  När vi faller är inget undantag och jag är fast i boken från första sidan.
  Precis som jag skrev i min tidigare recension så bör du ha god tid på dig fö... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Gabriella Ullberg Westin