Den nya flickan (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
422
Utgivningsdatum
2021-07-08
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Susanne Andersson
Originaltitel
The new girl
Medarbetare
Krebs, Lisa (form)
Dimensioner
178 x 110 x 27 mm
Vikt
226 g
SAB
Hce
ISBN
9789150965049

Den nya flickan

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2021-07-08
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
När den saudiske kronprinsens dotter kidnappas inleds en kamp på liv och död. Spionromanens mästare Daniel Silva är tillbaka med en andlöst spännande thriller om högt politiskt spel i Mellanöstern.

På en exklusiv privatskola i Schweiz växer nyfikenheten kring den nya flickan som varje morgon anländer i en bilkonvoj värdig ett statsöverhuvud. Ryktet säger att hon är dotter till en rik affärsman. Men sanningen är att hennes far är Khalid bin Mohammed, den saudiska kronprinsen. För inte så länge sedan hyllades prins Khalid för sin sociala och religiösa reformvilja, nu är han misstänkt för inblandning i mordet på en regimkritisk journalist. När hans dotter kidnappas vänder han sig till den enda person som han vet kan hitta henne - Gabriel Allon, chef för den israeliska underrättelsetjänsten.

Allon har ägnat större delen av sitt liv åt att jaga terrorister, inklusive saudiska jihadister. Prins Khalid har en gång svurit på att utplåna den radikala islamismen i landet. Av den - och endast den - anledningen är Gabriel villig att hjälpa honom. Tillsammans utgör de en osannolik allians i en tyst och dödlig kamp. Båda har de sin beskärda del av fiender, och båda har allt att förlora om de misslyckas.

"En helt oemotståndlig thriller, baserad på det politiska läget i Mellanöstern och fördjupat av det universellt mänskliga en familjetragedi innebär." Booklist

"Sofistikerad ... Silva levererar som alltid genomarbetade romangestalter, en komplex handling och en färgstark bakgrund, som allt sammantaget gör detta till en trovärdig historia ..." Publishers Weekly

"Då och då kommer det en helt briljant roman som lyckas gestalta den tid vi lever i - världens utmaningar, globalt falskspel och tragedier - lika skickligt som, eller till och med bättre än, journalistiken. Daniel Silvas Den nya flickan är just en sådan roman. En ögonöppnare och en njutning att läsa." Bob Woodward, journalist och författare till Fruktan: Donald Trump i Vita huset

Daniel Silva är en prisbelönt författare och en lång rad av hans böcker har toppat New York Times bestsellerlista. Han har skrivit 21 romaner hittills, bland annat Svart hämnd, Spionernas hus och Den andra kvinnan. Världen över har hans böcker blivit bästsäljare och översatts till fler än 30 språk. Han bor i Florida med sin fru, tv-journalisten Jamie Gangel, och deras tvillingar Lily och Nicholas. Läs mer om Daniel Silva på www.danielsilvabooks.com.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den nya flickan
 2. +
 3. Den andra kvinnan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den andra kvinnan av Daniel Silva (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den nya flickan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En spännande nutidstriller
  Lars Gustavsson, 19 augusti 2021

  En rykande aktuell triller där författaren har använt sig av politiska händelser i arabvärlden, för att bygga upp en mycket spännande och i stora delar trovärdig historia.
  Boken är en riktig bladvändare som det är mycket svårt att lägga ifrån sig. Spänningen finns med från första början och intrigen varvas med med en resa runt i Europa, som visar att författaren har god lokalkännedom.
  En stark och spännande nutidstriller, där man känner igen sig i samtiden.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Daniel Silva