Det falska vittnet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
514
Utgivningsdatum
2021-09-20
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Villemo Linngård Oksanen
Originaltitel
False Witness
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
217 x 145 x 40 mm
Vikt
570 g
SAB
Hce
ISBN
9789150965490
Det falska vittnet (inbunden)

Det falska vittnet

(11 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-09-20
259
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Leigh Collier har jobbat hårt för det liv hon har. Ett eftertraktat jobb som försvarsadvokat, en skötsam dotter, till och med skilsmässan från exmannen var hyfsat civiliserad. Hennes liv är precis så välordnat som hon alltid önskat. Men bakom allt detta döljer sig en uppväxt som var allt annat än vanlig ...

När Leigh får i uppdrag att försvara en förmögen man som står anklagad för våldtäkt ser hon det först som ett steg i karriären. Men när hon möter honom inser hon att det inte är någon slump att hans fall hamnat på hennes bord. Hon känner igen honom, och han henne. Eller, rättare sagt, han känner till hennes historia och vet varför hon ägnat tjugo år åt att försöka glömma.

Om Leigh inte får honom fälld kommer hon att förlora allt. Den enda som kan hjälpa henne är hennes lillasyster - den sista person hon vill ha kontakt med. Men nu har hon inte längre något val.

"?intrigen innehåller åtskilliga överraskningar. Amerikanska Karin Slaughter lyckas göra nagelbitar-spänning av kvinnohat och missbruk." Lotta Olsson, DN

"Jag skulle följa henne vart som helst." Gillian Flynn

"En spännande, väl sammanhållen kriminalberättelse av hög klass." Kent Lidman, BTJ-häftet

Karin Slaughter är en av världens mest lästa och hyllade författare. Hennes böcker har givits ut i 120 länder och sålts i fler än 35 miljoner exemplar. Hon har skrivit 20 böcker, inklusive serierna om Grant County och Will Trent, samt Edgar-nominerade De fördärvade och flera titlar som legat på Sunday Times topplista. Spänningsromanen Bilder av henne filmas just nu för Netflix och Grant County- och Will Trent-serierna är också under produktion för tv. Hon är född i Georgia och bor i Atlanta.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det falska vittnet
 2. +
 3. Bortglömd flicka

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bortglömd flicka av Karin Slaughter (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Det falska vittnet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven, spännande och genomtänkt!
  Boktanten, 23 december 2021

  "Det falska vittnet" är en ganska mörk historia om pedofili, droger och mord. Som motvikt till allt tungsint finns det även fina och kärleksfulla relationer, själv känner jag extra starkt för Callie, den ena av de två systrarna som det handlar om.

  Boken har ganska lång startsträcka och den första tredjedelen är lite seg. Det läggs mycket fokus på karaktärerna och små pusselbitar till deras liv och bakgrunder släpps pö om pö. Men sen ökar tempot och boken blir riktigt spännande. Och g... Läs hela recensionen

 2. Läs värd
  Mia, 17 november 2021

  Karin Slughter är ju en fantastiskt författare! Denna boken var jättebra, (även om det inte var en Will Trent bok!)kunde jag inte lägga den ifrån mig. Rekommenderas!

 3. En välskriven och aktuell thriller!

  Det falska vittnet är första boken jag läser skriven av Karin Slaughter och absolut inte den sista! Handlingen innehåller många pulshöjande scener som skapar en nervositet och ett obehag hos läsaren, och karaktärerna är alla lika intressanta och spännande att lära känna.

  Det falska vittnet är en välskriven thriller med aktuella ämnen, det är många obehagliga dialoger och karaktärer som skapar en nervositet hos läsaren. Men samtidigt blev jag frustrerad över scener där huvudkaraktären... Läs hela recensionen

 4. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 20 oktober 2021

  Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Boken Det falska vittnet är den sjätte boken som jag har läst av den amerikanske författaren Karin Slaughter. Jag har tyckt mycket om dom fem tidigare böckerna, och jag tyckte även mycket om den här. Boken är helt fristående från hennes tidigare böcker. Det falska vittnet är väldigt otäck, mycket aktuell, spännande, välskriven, lättläst, och oförutsägbar. Jag kan absolut rekommendera boken.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Karin Slaughter