Unorthodox (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
309
Utgivningsdatum
2021-09-10
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Villemo Linngård Oksanen
Originaltitel
Unorthodox : The Scandalous Rejection of my Hasidic Roots
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
170 g
SAB
Lz Feldman, Deborah
ISBN
9789150965599
Unorthodox (pocket)

Unorthodox

(2 röster)
Pocket,  Svenska, 2021-09-10
79
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Unorthodox Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Unorthodox är Deborah Feldmans bästsäljande självbiografi om sin uppväxt i och flykt från den chassidiska Satmar-kolonin i Williamsburg, New York. Boken ligger till grund för den omtalade Netflix-succén med samma namn.

I den ultraortodoxa judiska miljö där Deborah växer upp är reglerna strikta. Kolonin kontrollerar allt - från vilka kläder hon får ha på sig, till vem hon får prata med och vilka böcker hon får läsa. Men trots detta växer Deborah upp till en självständig och viljestark person, i hemlighet slukar hon klassiker av Jane Austen och Louisa May Alcott och känner sig besläktad med de unga kvinnorna i berättelserna. Hon anar att det finns ett helt annat och friare sätt att leva, bara någon kilometer bort i det myllrande livet bland New Yorks skyskrapor.

Som tonåring blir Deborah bortgift med en man hon inte känner. Äktenskapet är olyckligt och pressen att leva som en god Satmar-kvinna, med alla plikter och regler det medför, blir alltmer påtaglig. Nitton år gammal föder hon en son och det blir vändpunkten. Oavsett vilka hinder och utmaningar hon står inför måste hon hitta en väg ut ur förtrycket och skapa en bättre framtid för sig och sitt barn.

"Feldman har en knivskarp röst som förflyttar dig till hennes barndom (...) I en tid när man kan ifrågasätta om folk läser böcker längre är det också en ovanligt pigg skildring av litteraturens tröstande kraft." Amelia

Deborah Feldman är född i Williamsburg 1986. Hon bor numera i Berlin och har klippt alla band till sin chassidiska familj och släkt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Unorthodox
  2. +
  3. Bibeln : the message på svenska

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bibeln : the message på svenska av Eugene Peterson (häftad).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Deborah Feldman