Mörkret under ytan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Rokkaserien (del 8)
Antal sidor
301
Utgivningsdatum
2022-03-31
Upplaga
1
Förlag
HarperCollins Nordic
Medarbetare
Sundberg/ Art by Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
218 x 145 x 25 mm
Vikt
380 g
SAB
Hc
ISBN
9789150968279

Mörkret under ytan

(23 röster)  |   Läs 8 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-03-31
219
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En kall höstdag i Hudiksvall försvinner polischef Carl Linderoth spårlöst. Han är kriminalinspektör Rokkas stora fadersgestalt och när han senare påträffas död rasar Rokkas värld samman. En mordutredning tar vid, men gärningspersonen tycks hela tiden ligga ett steg före polisen.

Rokkas tidigare skyddsling, den före dette springpojken Eddie, är tillbaka i Hudiksvall efter en tid på hvb-hem. Han är äldre och på stadigare ben i livet. När Eddie berättar om sitt nya jobb lägger Rokka märke till en detalj som kan kopplas till mordutredningen. Han anlitar Eddie för att ta reda på mer, men kommer den unge Eddie klara av att jobba för polisen i hemlighet utan att avslöja sig?

Mörkret under ytan är en bladvändare i högt tempo om faderskap, tillit och upprättelse. Det är den åttonde boken i Rokkaserien.

“Gabriella Ullberg Westin blir bara bättre och bättre.” Ihyllan.se

“Nagelbitar-varning!” Malin bokhyllar

“Det finns mycket att tycka om i språk, karaktärer, miljöer, och en, som vanligt, suverän berättarteknik.” Kapprakt.se

Gabriella Ullberg Westin är född 1973 och uppvuxen i Hudiksvall. Hon har studerat kriminologi vid Stockholms universitet och tv-seriemanus vid Stockholms konstnärliga högskola, och innan hon blev heltidsförfattare arbetade hon som kommunikationsansvarig på ett av Sveriges största telekombolag. Idag ges hennes böcker ut i sex länder och har sålts i över 300 000 exemplar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mörkret under ytan
 2. +
 3. Förrädaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förrädaren av Gabriella Ullberg Westin (pocket).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Mörkret under ytan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande, fartfylld och riktigt bra!
  ElinsBokhylla , 20 mars 2023

  Åttonde delen i Johan Rokka serien av Gabriella Ullberg Westin och detta var en riktigt fartfylld och spännande bok med många tvistar och överraskningar.

  I bokens grundhandling får man följa med polisen Johan Rokka, hans väldigt nära kollega och nu flickvän Janna Weissmann och såklart även resten av poliserna i Hudiksvall.

  Bokens handling byggs sakta upp i början med lite uppdatering kring huvudkaraktärerna och även några nya karaktärer som presenteras. Trots den lugna start... Läs hela recensionen

 2. Mörkret under ytan
  betttybook (Sandviken), 27 augusti 2022

  Först av allt, jag har inte läst tidigare delar av Rokkaserien som utspelar sig i Hudiksvall, men att börja med åttonde boken går alldeles utmärkt!

  Julius Sjölin är ute och dyker efter ett gammalt vrak på Hornslandet, ett intresse han ärvt efter sin farfar som bjudit på många spännande berättelser. Julius trivs bäst i naturen och ser fram emot att övernatta på stranden när han hör steg utanför tältet. När han vaknar upp igen vet han inte var han befinner sig, men det är mörkt och han... Läs hela recensionen

 3. Perfekta sällskapet i hängmattan i sommar!
  Kaffeläsaren, 13 juni 2022

  Mörkret under ytan är den åttonde delen i serien om Johan Rokka och det är en serie som jag bara måste läsa, då den är förbaskat bra. Den här delen är inget undantag. Den börjar med att Rokkas chef försvinner spårlöst och det blir en kamp mot klockan när gärningsmannen håller sig steget före polisen. Gabriella är skicklig på att skriva böcker med fängslande intrig och högt tempo, vilket jag uppskattar mycket. Det händer något hela tiden i boken och mot slutet blir det nästan andlöst spännande... Läs hela recensionen

 4. Spännande

  En kall höstdag försvinner polischef Carl Linderoth spårlöst, efter en tid hittas han död. För kriminalinspektör Rokka var Carl en fadersgestalt och hela hans värld rasar. Mordutredningen börjar men gärningsmannen tycks hela tiden ligga steget före polisen. Rokkas tidigare skyddsling Eddie är tillbaka i Hudiksvall och när han berättar om sitt nya jobb uppmärksammar Rokka en detalj som kan kopplas till mordutredningen.

  Del 8 i serien och äntligen får jag återkomma till Hudiksvall och... Läs hela recensionen

 5. Gastkramande spänning
  bok_stavligt, 7 maj 2022

  Åttonde boken om Hudiksvallspolisen Johan Rokka. Precis som i tidigare böcker handlar det om spännande läsning i högt tempo.

  När polischefen Carl Linderoth en dag försvinner dras mattan undan för polisinspektör John Rokka. När allt dessutom tyder på att gärningsmännen har en kontakt inom polisen då de hela tiden tycks kunna förutsäga polisens aktioner ökar Rokkas frustration allt mer.

  Linderoth var den fadersgestalt han inte hade som barn. Så när Rokkas tidigare skyddsling... Läs hela recensionen

 6. Rapp och underhållande!
  -, 13 april 2022

  Ullberg Westin har en förmåga att skriva karaktärsporträtt som ger närhet, och att hon besitter en briljat berättarteknik, något jag tycker att författarinnan fortsätter att utveckla i Mörkret under ytan.

  Bokens starkaste tema är faderskap och fadersfigurer. Rokka kämpar med att balansera livet som blivande fader, där han vill vara nära Janna samtidigt som han inte kan känna som hon gör för barnen som ligger i hennes mage. Samtidigt dör hans egen fadersgestalt, Carl. Eddie dyker up... Läs hela recensionen

 7. Wow vilket tempo!
  @bokannicka, 13 april 2022

  Från första till sista sidan är det inte en lugn stund. Jag slits mellan hårresande spänning och tårar av sorg och glädje. Boken tog slut alldeles för fort och nu vill jag ha del nio i min hand för att stilla alla mina frågetecken.
  Superbra bok som varmt rekommenderas.

 8. Spännande
  @bettan_bokprataren (Örebro), 11 april 2022

  Mörkret under ytan är en bladvändare i högt tempo om faderskap, tillit och upprättelse. Det är den åttonde boken i Rokkaserien.
  Gabriella fortsätter att leverera spännande böcker. Den här är inget undantag.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Gabriella Ullberg Westin