Stad i brand (inbunden) Stad i brand
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
City-trilogin (del 1)
Antal sidor
387
Utgivningsdatum
2022-06-02
Upplaga
1
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Camilla Jacobsson
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
218 x 150 x 30 mm
Vikt
465 g
SAB
Hcee.01
ISBN
9789150969962
Stad i brand (inbunden)

Stad i brand

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-06-02
49 210 Du sparar 161 kr!
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Två kriminella imperier har tillsammans makten över New Englands undre värld - irländska Murphys och italienska Morettis. Tills en nutida Sköna Helena dyker upp och hamnar mitt emellan dem. Kriget som bryter ut kommer att kräva liv, krossa allianser och sätta staden i brand.

Danny Ryan drömmer om ett "vanligt", hederligt liv, och när den uppblossande konflikten blir allt blodigare inser han att han måste göra något för att skydda sina vänner och sin familj. Han måste kliva fram och bli en ledare, en hänsynslös strateg, och göra allt för att ta kontrollen över detta spel på liv och död. Han måste bygga upp en ny dynasti som sträcker sig ända från Providences dammiga gator till Hollywoods glitter och Las Vegas gyllene kasinon.

Stad i brand är första delen i en trilogi där Don Winslow återvänder till den plats där han växte upp - en modern Iliaden, en släktsaga som spänner över flera generationer, med klassiska teman som ära, svek och lojalitet.

"Winslow handskas så effektivt och övertygande med sitt material att det här blir en berättelse som verkligen sticker ut. Språket är storslaget sparsmakat, allt flyter på, utan att för den skull tappa i djup. Inga falska toner eller trötta schabloner anas i de psykologiska gestaltningarna. Spänningen lurar hela tiden under ytan. Det är filmiskt gjort, ja nog borde det kunna göras en ny typ av Gudfadern av denna bok." Kenneth Carlsson, BTJ-häftet

"En glödhet, svidande roman full av ilska." Kirkus Review

"En av de främsta amerikanska berättarna." Stephen King

"USA:s största nu levande krimförfattare." Providence Journal

"Det här är Winslow när han är som bäst." Karin Slaughter

"Winslow lyckas ringa in allt som är dåligt i det amerikanska samhället. Ett USA där de sjysta snubbarna är de som råkar mest illa ut … Stilen är hårdkokt, språket knivskarpt. Det är en ren fröjd att läsa." Katrine Hamouri, BTJ-Häftet om Spillror

Don Winslow har skrivit 21 hyllade, prisbelönta och bästsäljande böcker, bland annat Styrkan och Muren, men också kultförklarade The cartel, The power of the dog, Savages och The winter of Frankie Machine. Savages har filmatiserats av den Oscarbelönade manusförfattaren och regissören Oliver Stone, och rättigheterna till Muren, The cartel och The power of the dog har sålts till tv-bolaget FX för ett mångmiljonbelopp. Även Styrkan är snart aktuell som spelfilm. Don Winslow har tidigare jobbat som privatutredare, antiterrorutbildare och rättegångskonsult, och bor i dag i Kalifornien och Rhode Island.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stad i brand
 2. +
 3. 419 timmar

De som köpt den här boken har ofta också köpt 419 timmar av Dag Öhrlund (inbunden).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Stad i brand. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gudfadern möter Sopranos!

  Två gangstergäng har makten över New England och det råder en sorts vapenvila. Plötsligt dyker det upp en mycket vacker kvinna, vapenvilan bryts och ett krig bryter ut mellan de två olika maffiafamiljerna.

  "Stad i brand" hör väl inte riktigt till den typen av böcker som jag brukar läsa men det är ju alltid trevligt att vidga sina läsarvyer lite. Boken är välskriven och har ett rappt språk, intrigen är välbyggd och spännande. Men så är ju också Don Winslow en mycket skicklig och omtyc... Läs hela recensionen

 2. Klassisk maffia saga med allt vad det innebär
  Boknjutaren (Äppelviken), 5 augusti 2022

  Det här är en välskriven spännande klassisk maffiasaga, dock med en lika klassisk syn på manligt och kvinnligt. Uppgörelserna eskalerar mer och mer när någon av ledarna riskerar att förlora ansiktet och tappa anseendet. Att allt bottnar i manlig fåfänga och en syn på kvinnor som deras egendom är tydlig redan i andra meningen "hon kommer ställa till det". Pojkvännen som inte kan behärska sig och tar till övervåld när en annan kille blir lite för närgången, det har ju inte någon av killarna nåt... Läs hela recensionen

 3. Första delen i en triologi

  Två kriminella imperier har makten i New Englands undre värld - irländska Murphys och italienska Morettis ända tills en nutida Helena dyker upp och hamnar mitt emellan dom. Krig bryter ut och det kommer kräva liv, krossa allianser och sätta staden i brand. Danny drömmer om ett vanligt liv, bortom gangstervärlden, när konflikten blossar upp måste han göra något för att skydda sina vänner och familj.

  Jag hade förmånen att läsa denna bok tillsammans med andra bokälskande personer i en ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Don Winslow