Instängd : mina år i sekten Guds barn och hur jag blev fri (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2022-07-11
Upplaga
1
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Anders Nunstedt
Originaltitel
We are all Butterflies
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
169 g
SAB
Lz Lillethun, Håvard,Cni
ISBN
9789150970036
Instängd : mina år i sekten Guds barn och hur jag blev fri (pocket)

Instängd : mina år i sekten Guds barn och hur jag blev fri

Pocket,  Svenska, 2022-07-11
79

10% rabatt på allt med kod LUCIA23 i kassan

Gäller t.o.m. 13 december. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Instängd : mina år i sekten Guds barn och hur jag blev fri Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Håvard Lillethun var bara tonåring när han för första gången mötte Guds barn - och en medelålders man när han till slut slet sig loss ur sektens grepp. Under många år levde han instängd i en sluten värld där Guds ord, och ledarnas, var allt som räknades. Där omvärlden sågs som fienden och där man inte fick vara kritisk eller tänka själv. Medlemmarna förväntades ge upp allt, både ägodelar, karriär och familj, för att leva på existensminimum i sektens kollektiv. Man förespråkade fri sexualitet, även med minderåriga, använde sex för att värva medlemmar och satte barnen i särskilda skolor där de uppfostrades åtskilda från sina föräldrar.

Vad är det som får att en människa att välja - och acceptera - en sådan tillvaro? Hur finner man styrkan och modet att bryta sig loss? Och vad händer när man väl lämnat sekten och inser att det bara är början på en livslång process?Instängd: Mina år i sekten Guds barn och hur jag blev fri är Håvard Lillethuns egen berättelse. Här skriver han personligt om åren i sektens kolonier i Sverige, Norge, Danmark, Nepal, Indien och Thailand, vad som fick honom att lämna Guds barn och kampen för att bygga upp sitt liv på nytt.

?En välskriven och intressant inblick i sekten Guds barn utifrån Lillethuns perspektiv. Han är en skicklig författare som skildrar sitt annorlunda liv på ett underhållande vis.? Daniel Gustavsson, BTJ-häftet

?Boken känns som att sitta och höra honom berätta. Den var så engagerande att det gick snabbt att läsa den.? Kulturbloggen

" ... en sårbar inblick i en av de moderna tidernas största sekt.? Vildisbokvra

Håvard Lillethun föddes i Addis Abeba 1953. Han växte upp i Chicago och Genève, och flyttade hem till Norge när han var elva. Som tonåring kom han i kontakt med sekten Guds barn, Children of God, och anslöt sig till deras koloni i Oslo. Under många år levde och arbetade han inom sekten runtom i världen, och bröt sig loss först efter 40 år. Som ett sätt att gå vidare och bearbeta sina upplevelser började han arbeta som coach, företagsutbildare och föreläsare, bland annat på TEDx Stockholm. Det var där han till slut ?kom ut? efter att ha hemlighållit sin bakgrund i många år.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Instängd : mina år i sekten Guds barn och hur jag blev fri
  2. +
  3. Instängda barn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Instängda barn av Leone Milton (häftad).

Köp båda 2 för 222 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »