Bortglömd flicka (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
455
Utgivningsdatum
2022-10-20
Upplaga
1
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Villemo Linngård Oksanen
Originaltitel
Girl, forgotten
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
218 x 145 x 35 mm
Vikt
516 g
SAB
Hce
ISBN
9789150970883

Bortglömd flicka

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-10-20
216
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En liten stad gömmer en stor hemlighet

Longbill Beach, 1982. Emily Vaughn gör sig redo för avslutningsbalen, som borde vara skolårets höjdpunkt. Men hennes liv har tagit en oönskad vändning och kvällen slutar med att hon blir mördad.

Hennes sammansvetsade kompisgäng håller tyst, hennes respekterade och förmögna familj drar sig undan och livet i den lilla staden lunkar vidare. Fyrtio år senare är omständigheterna kring mordet på Emily fortfarande ett mysterium. Men allt är på väg att förändras.

Kriminalkommissarien Andrea Oliver anländer till Longbill Beach på sitt första uppdrag: att skydda en domare som utsatts för dödshot. Men i hemlighet är hon där för att skipa rättvisa åt Emily, som hon har en personlig koppling till. Väl på plats inser Andrea att hon måste finna sanningen innan hon själv blir tystad.

“Det finns många deckarförfattare som skriver på samma tema, ofta genom att både beskriva manligt våld mot kvinnor och kvinnliga polisers arbete. Den som lyckas bäst är Karin Slaughter, som skildrar människor trovärdigt, aldrig tappar greppet om spänningshistorien och även förmedlar en större bild av samhällsutvecklingen.” Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Det här är den bästa Karin Slaughter-romanen jag har läst och kanske den bästa deckaren jag har läst i år." Vi läser"

"En av de riktigt stora, där man alltid kan lita på att intrigen hänger ihop och tempot är högt.” Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Deckare på feministiska” Kakan Hermansson

"En av hennes bästa böcker på länge." Viktor Andersson, BTJ-häftet

KARIN SLAUGHTER är en av världens mest lästa och hyllade författare. Hennes böcker har givits ut i 120 länder och sålts i fler än 35 miljoner exemplar. Hon har skrivit 20 böcker, inklusive serierna om Grant County och Will Trent, samt Edgarnominerade De fördärvade och flera titlar som legat på Sunday Times topplista. Spänningsromanen Bilder av henne finns nu som serie på Netflix och Grant County- och Will Trent-serierna är också under produktion för tv. Karin Slaughter är född i Georgia och bor i Atlanta.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bortglömd flicka
 2. +
 3. Efter natten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Efter natten av Karin Slaughter (inbunden).

Köp båda 2 för 441 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Bortglömd flicka. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En riktig spänningsroman
  @bettan_bokprataren (Örebro), 9 november 2022

  Som vanligt en bok med hög spänning från Karin Slaughter. En av de bättre jag läst från henne med en intrig som hänger ihop hela vägen och med ett tempot som är högt.
  Hon är skicklig på att gestalta karaktärer och alla har mycket bra personlighetsdrag, det är ett av Karins signum och du blir inte besviken den här gången heller.

  Återigen en story som innehåller flera oväntade vändningar, ett galet spännande slut kanske lite väl forcerat.

 2. Betyg: 3,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 2 november 2022

  Betyg: 3,5 av 5 - 📚 - Den amerikanska författaren Karin Slaughter har skrivit drygt ett femtontal böcker, och jag har tidigare läst sex stycken av dom. Jag har tyckt mycket om dom allihopa, och det gjorde jag även om den här. Även om jag kanske inte tyckte att det var en av dom bästa av henne som jag har läst. Men absolut bra, välskriven, och spännande, så jag kan rekommendera boken.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Karin Slaughter