Dockan (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Freyja & Huldar (del 5)
Antal sidor
410
Utgivningsdatum
2023-07-03
Upplaga
1
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Susanne Andersson
Originaltitel
Brudan
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
220 x 145 x 32 mm
Vikt
481 g
SAB
Hcedc.01
ISBN
9789150975543
Dockan (inbunden)

Dockan

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-07-03
210
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Dockan Kan levereras innan julafton
Det skulle bli en lugn fiskeresa med familjen, en chans för mor och dotter att hinna umgås. Men det blev en resa som för alltid förändrade deras liv.

Fisken uteblir och mor och dotter fångar bara en trasig docka som trasslar in sig i nätet. Efter många år i havet är dockan en skrämmande syn och moderns första instinkt är att kasta tillbaka den, men dottern vädjar om att få behålla den och hon ger med sig. Ett beslut som visar sig vara ödesdigert. Samma kväll lägger mamman upp en bild på dockan på sociala medier. Morgonen därpå är hon död och dockan försvunnen.

Flera år senare är kriminalinspektör Huldar på den plats han avskyr mest - ombord på en båt, på jakt efter mänskliga kvarlevor. Att identifiera skelettet de hittar på havsbotten visar sig vara svårare än de först trodde, och Huldar tvingas be psykologen Freyja om hjälp.

Dockan är den femte fristående delen i den hyllade serien om polisen Huldar och barnpsykologen Freyja

?? en välskriven bok. Särskilt fascinerande är miljöbeskrivningarna som är mycket verkliga för en som inte är bekant med Island. Historiens vindlingar är spännande och upplösningen oväntad.? Git Claesson Pipping, Dast Magazine

Yrsa Sigurdardóttir är född 1963 på Island. Hennes böcker har sålts i två miljoner exemplar och översatts till fler än 30 språk. För Arvet, första boken om Huldar och Freyja, tilldelades hon The Blood Drop, Palle Rosenkrantz-priset och nominerades till Glasnyckeln. Även efterföljande delar har nominerats till en rad utmärkelser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dockan
 2. +
 3. Upprättelsen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Upprättelsen av Yrsa Sigurdardottir (inbunden).

Köp båda 2 för 429 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Dockan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande isländsk krim!

  Island måste vara det perfekta stället för en kriminalroman att utspela sig. Den karga och bitvis ogästvänliga miljön kan nog dölja ett och annat brott.

  Polisen Huldar och barnpsykologen Freyja möts igen i "Dockan", som är den femte fristående delen om den lite udda konstellationen. Det är egentligen en ganska tragisk bok med många trasiga människor och deras liv som skildras med en brutal ärlighet. Även miljöerna målas upp på ett sätt som känns ganska dystert men väldigt verkliga på... Läs hela recensionen

 2. Välskrivet men långdraget
  Katarina, 4 augusti 2023

  Läst alla böcker av Yrsa och tycker att hon är en av de i särklass bästa deckarförfattarna. Här börjar berättelsen med riktigt nagelbitarskräck och det är inte ofta jag blir rädd när jag läser.
  Tyvärr är det sedan alldeles för långsamt och tradigt. Jag tappade lusten att ens veta hur det slutar, men läste klart ändå. Den tar sig på slutet.

 3. Hårresande fall med oväntat slut
  Frida Hemborg, 25 juli 2023

  Har fortfarande gåshud. Denna isländska thriller där vi får följa polisen Huldar och hans kollegor, och även barnpsykologen Freyja, är bland de bästa kriminalromaner jag läst. Alla dessa olika händelser som till en början inte verkar ha något alls att göra med varandra, men som sedan på ett så otroligt skickligt sätt vävs ihop till en komplicerat pussel där man aldrig hade kunnat ana vad motivet skulle bli. Sen slutet, wow, är nog det enda ordet jag har. Den känslan man ofta får i brittiska k... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Yrsa Sigurdardottir