Stad i brand (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
City-trilogin (del 1)
Antal sidor
387
Utgivningsdatum
2023-06-29
Upplaga
1
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Camilla Jacobsson
Originaltitel
City on Fire
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
SAB
Hcee.01
ISBN
9789150975635

Stad i brand

(2 röster)
Pocket,  Svenska, 2023-06-29
79
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Två kriminella imperier har tillsammans makten över New Englands undre värld - irländska Murphys och italienska Morettis. Tills en nutida Sköna Helena dyker upp och hamnar mitt emellan dem. Kriget som bryter ut kommer att kräva liv, krossa allianser och sätta staden i brand..

Danny Ryan drömmer om ett ”vanligt”, hederligt liv, och när den uppblossande konflikten blir allt blodigare inser han att han måste göra något för att skydda sina vänner och sin familj. Han måste kliva fram och bli en ledare, en hänsynslös strateg, och göra allt för att ta kontrollen över detta spel på liv och död. Han måste bygga upp en ny dynasti som sträcker sig ända från Providences dammiga gator till Hollywoods glitter och Las Vegas gyllene kasinon.

Stad i brand är första delen i en trilogi där Don Winslow återvänder till den plats där han växte upp - en modern Iliaden, en släktslaga som spänner över flera generationer, med klassiska teman som ära, svek och lojalitet.

“Winslow handskas så effektivt och övertygande med sitt material att det här blir en berättelse som verkligen sticker ut. Språket är storslaget sparsmakat, allt flyter på, utan att för den skull tappa i djup. Inga falska toner eller trötta schabloner anas i de psykologiska gestaltningarna. Spänningen lurar hela tiden under ytan. Det är filmiskt gjort, ja nog borde det kunna göras en ny typ av Gudfadern av denna bok.” Kenneth Carlsson, BTJ-häftet

“En glödhet, svidande roman full av ilska.” Kirkus Review

"En av de främsta amerikanska berättarna." Stephen King

"USA:s största nu levande krimförfattare." Providence Journal

"Det här är Winslow när han är som bäst." Karin Slaughter

Don Winslow har skrivit 21 hyllade, prisbelönta och bästsäljande böcker, bland annat Styrkan och Muren, men också kultförklarade The cartel, The power of the dog, Savages och The winter of Frankie Machine. Savages har filmatiserats av den Oscarbelönade manusförfattaren och regissören Oliver Stone, och rättigheterna till Muren, The cartel och The power of the dog har sålts till tv-bolaget FX för ett mångmiljonbelopp. Även Styrkan är snart aktuell som spelfilm. Don Winslow har tidigare jobbat som privatutredare, antiterrorutbildare och rättegångskonsult, och bor i dag i Kalifornien och Rhode Island.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stad i brand
  2. +
  3. Stad av drömmar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stad av drömmar av Don Winslow (inbunden).

Köp båda 2 för 305 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Don Winslow