Vildliljan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ellingeserien (del 3)
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2023-10-23
Upplaga
1
Förlag
HarperCollins Nordic
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
220 x 145 x 23 mm
Vikt
341 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789150976403

Vildliljan

(4 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-10-23
216
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Rapporter om fasorna på kontinenten får hundratals svenskar att åka med Röda Korsets vita bussar för att evakuera krigsflyktingar ur de tyska koncentrationslägren. En av de frivilliga är sjuksköterskan Sonja Berg från Ellinge i Halland. Sonja får kämpa hårt för att hålla känslorna i schack - det hon möter i lägren är något hon aldrig kunnat förbereda sig på. Hon finner tröst i den danska läkaren Frederik och snart uppstår kärlek. Men när hon av en slump träffar på Ellingebon Gunnar Hedin, som anslutit sig till nazitrupperna, sätts allt hon arbetat för på spel.

I nutida Ellinge har Paula funnit en lapp som väcker nyfikenhet om vad som egentligen hände Sonja och Gunnar den där våren i krigets slutskede. Men när hon visar den för sin vän Holger får allt en annorlunda vändning. Det visar sig nämligen att Holger är personligt indragen i historien, och sanningen är inte vad man tror.

"Berättelsens spänning och oförutsägbarhet hugger tag i läsaren." Marie-Helene Klementsson, BTJ-häftet, om Tornsvalan

"Något utöver det vanliga. Rafflande, spännande, hemligheter och mystik, intressant historia och helt enkelt en riktig bladvändare." @Carinas_bokhylla om Fiendevän

Sara H. Olsson (f. 1979) är bokförläggaren som började skriva, och som nu gör karriär som författare. Hon har skrivit ett tiotal böcker som tagit läsarna med storm, och flera av dem har nominerats till priser. Vildliljan är den tredje fristående boken i hyllade Ellingeserien.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vildliljan
 2. +
 3. Tornsvalan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tornsvalan av Sara H Olsson (inbunden).

Köp båda 2 för 443 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Vildliljan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gripande och välskriven bladvändare!

  Ellingeserien har blivit något av en favoritserie för mig med sina starka kvinnor, de tre väninnorna från byn Ellinge, och deras insatser för att hjälpa nödställda under andra världskriget.

  I "Vildliljan" har det blivit dags för Sonja att följa med de Vita bussarna för att evakuera krigsfångar ur de tyska koncentrationslägren. Det blir en jobbig upplevelse med mycket lidande och en önskan om att kunna hjälpa alla fångarna. Parallellt med Sonjas historia får vi även följa med Gunnar H... Läs hela recensionen

 2. Andra världskriget fasor.
  vivi-ann rosario BROMS, 10 januari 2024

  Skyttegravar,kyla smutsigt och inte ha vård vid skador är soldatens vardag. Känna att det man drömde om blir en fasa skräck och lidande. Hatet byggs upp och tar över allt det mänskliga. På andra sida av allt det onda finns den goda människan som vill hjälpa och när de två möts blir det en själslig konflikt hos den goda att möta den onda men hatet tar över blir en tillfredsställelse att den onda får sitt straff. Bra bok som gav en tanke till hur man bör leva sitt liv.p

 3. Bra serie!
  veronicas_bok_bak_liv, 7 januari 2024

  Rapporter om det fasansfulla som händer på kontinenten får hundratals svenskar att åka med Röda Korsets vita bussar för att hjälpa till att evakuera flyktingar från koncentrationslägren, en av dom är sjuksköterskan Sonja från Ellington i Halland. Sonja får kämpa för att hantera sina känslor över det hon möter i lägren. Hon finner snart tröst och kärlek hos den danska läkaren Gunnar.

  Detta är den tredje och fristående boken i Ellingeserien, jag rekommenderar verkligen att läsa de tv... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Sara H Olsson