Calima (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2023-11-06
Upplaga
1
Förlag
HarperCollins Nordic
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
216 x 144 x 28 mm
Vikt
439 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789150976434

Calima

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-11-06
216
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
De flyr för livet till ett nytt land, med nya identiteter. Deras bakgrund måste hållas hemlig – kommer de att lyckas?

En kylig vintermorgon sätter sig Maja och hennes två barn på ett flyg med allt de äger i ett par väskor. Majas man har kallblodigt skjutits till döds, men polisen befarar att hon var den egentliga måltavlan. Med nya identiteter flyr de till en enskilt belägen finca i bergen på Gran Canaria. Där ska de bygga upp ett helt nytt liv, men skräcken för att deras bakgrund ska avslöjas och att gärningsmannen närsomhelst kan hitta dem är ständigt närvarande.

Det svenska paret Estelle och Martin bor sedan många år på ön. De lever ett lyxliv fyllt av sol, cava och middagar som möjliggörs av Martins framgångsrika investeringar. Men Estelle ställer sig allt oftare frågan vem hon egentligen är, vad hennes man faktiskt arbetar med – och om detta är det liv hon vill leva.

De två kvinnorna möts och börjar umgås. Men ju närmare varandra de kommer, desto svårare blir det för Maja att inte avslöja varför hon egentligen är på ön, och Estelle kan snart inte längre blunda för sin brutala sanning. När Majas sexåriga dotter dessutom börjar visa tecken på ångest och berättar fasansfulla saker, håller allt på att rämna.

Calima är en fristående roman.

"Författaren bygger skickligt upp olika spänningsfält, olika spår i berättelsen, och det framgår att hon tillbringat en hel del tid i området, miljön blir ett levande inslag i denna historia. (…) som man säger på öarna: under Calima kan vad som helst hända. Det gör det också i denna text, hela vägen till en riktigt magnifik upplösning." Anders Kapp, Kapprakt.se

"Det finns mycket att tycka om i språk, karaktärer, miljöer och en, som vanligt, suverän berättarteknik." Kapprakt, om Mörkret under ytan

Gabriella Ullberg Westin är uppvuxen i Hudiksvall. Hon har studerat kriminologi vid Stockholms universitet och att skriva tv-serier vid Stockholms konstnärliga högskola, och innan hon blev heltidsförfattare arbetade hon som kommunikationsansvarig på ett av Sveriges största telekombolag. Hennes böcker om kriminalinspektören Johan Rokka har getts ut i sex länder och sålts i över 300 000 exemplar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Calima
 2. +
 3. Saknad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Saknad av Lotta Luxenburg (inbunden).

Köp båda 2 för 305 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Calima. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spänning med relationer i fokus!
  -, 2 december 2023

  Gabriella Ullberg Westin är van att skriva fram spänning, även om hon denna gång gör det på ett annorlunda sätt än i Morden i Hudiksvall-serien. I Calima är det psykologisk spänning där relationerna står i fokus, där oron sakta men säkert kryper sig inpå. Det gör det svårt att lägga ifrån sig boken, vill bara läsa ett kapitel till... och sen ett till!

  Det är lätt att känna med familjen som har tvingats fly sitt hemland, och särskilt känslomässigt blir det med barnen, ur deras persp... Läs hela recensionen

 2. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 27 november 2023

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Jag har bara läst en enda bok tidigare av författaren Gabriella Ullberg Westin, och det är den sjätte boken i serien om Johan Rokka, som heter Ett enda andetag. Jag tyckte om den boken, och den fick 4 av 5 i betyg från mig. (Tror att det finns åtta böcker hittills i den serien). Den här boken, Calima, är helt fristående från den serien. Men jag tyckte lika bra om den här boken, som var välskriven, intressant, lättläst, aktuell, och spännande. Kan helt klart rekomme... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Gabriella Ullberg Westin