Brytningstid (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2023-10-12
Upplaga
1
Förlag
HarperLove
Medarbetare
Sundberg/ Art by Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
220 x 145 x 22 mm
Vikt
328 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789150976465
Brytningstid (inbunden)

Brytningstid

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-10-12
229
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Årets balsäsong står för dörren men den artonåriga Henrietta von Weidenhof är inte intresserad av att gifta sig. Helst av allt vill hon studera vidare i Uppsala. För att stilla Henriettas bildningshunger anställs kammarjungfrun Lina, en jämnårig bokhandlardotter från Småland. Flickorna läser romaner tillsammans och kommer varandra nära, samtidigt som Henrietta märker att Lina bär på något som smärtar henne djupt.

Medan vänskapen spirar träder den välbärgade friherren Albert Riddersparre fram som en ytterst lämplig blivande man och Henrietta börjar överväga äktenskap. Men ett oväntat möte med den charmerande litteratören Gustaf Byrén ställer allt på ända och med honom möter hon Stockholms kulturella elit.

Med Lina som förkläde beger sig Henrietta ut i ett myllrande, växande Stockholm och en ny värld öppnas för henne. Samtidigt gäckar Linas förflutna och Henrietta inser att Lina bär på en hemlighet som kan bli ett hot mot hennes egen lycka och välgång ...

"Välskriven med ett målande språk och tidstypiska detaljer." Melanie Larsson, BTJ-häftet

"Boken har även den där smygande romantiken som blir pricken över i:et. Kan varmt rekommendera er att läsa den här boken!" Bokblossa

"Mysig och underhållande läsning!" Boklusens_bokblogg

Charlotte Sirc arbetade tidigare som flygvärdinna i Sverige och England och gymnasielärare i svenska och engelska. Idag driver hon textbyrån Versalis AB som frilansande redaktör och översättare. Hon har drivit antologiprojektet När mammor dör som kom ut 2020 och var medförfattare till uppväxtskildringen Han köpte min tystnad 2022. Brytningstid är hennes skönlitterära debut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Brytningstid
 2. +
 3. På grund av Billie Bridgerton

De som köpt den här boken har ofta också köpt På grund av Billie Bridgerton av Julia Quinn (häftad).

Köp båda 2 för 434 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Brytningstid. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lovande start
  veronicas_bok_bak_liv, 22 december 2023

  Detta är den första boken i serien om familjen Von Weidenhof, den utspelar sig på 1880-talet i Stockholm. Årets balsäsong står för dörren och 18-åriga Henrietta Von Weidenhof är inte intresserad av att gifta sig, helst vill hon studera i Uppsala. En jämnårig kammarjungfru, Lina anställs till Henrietta. En vänskap växer fram och Lina som förkläde åt Henrietta så beger de sig ut i Stockholm och en ny värld öppnas.

  Jag är svag för historiska romaner och denna bok gav mersmak, så en lov... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Charlotte Sirc